Zoeken
Sluiten
  • Professionele keukenrenovatie in één dag
  • 5 jaar garantie
  • +15.500 tevreden klanten

Onmisbare elementen voor uw rustieke keuken

Wat is typerend voor een rustieke keuken? Zijn er elementen die onmisbaar zijn? Kortom: wat maakt een keuken tot een rustieke keuken? Laten we eerst even stilstaan bij het woord “rustiek”. Rustiek wilt niets minder zeggen dan “eenvoudig” en “in zijn natuurlijke toestand gelaten”. Het is daarom dat de termen landelijk en rustiek vaak door elkaar worden gebruikt. Wij zoomen in op de typerende stijlelementen.

Houten balken in keukenplafond

Hout is typerend in een rustieke keuken. Balken in het keukenplafond maken bijvoorbeeld het plaatje van de rustieke keuken compleet. Geen nood als u die niet heeft, verleg de aandacht naar de vloer. Bij het uitkiezen van de vloer, net zoals bij alle andere keukenelementen in de rustieke keuken overigens, houdt u twee termen in het achterhoofd: natuur en eenvoud. Of u nu tegels uitkiest of een houten vloer, ga steeds voor natuurlijke elementen met een zichtbare nerf of grove structuur. Laat u niet verleiden tot de aanschaf van een gladde tegel of gladde vloerplanken! Bij een rustieke keuken draait het om de natuur en zijn eenvoud.

Intereno legt geen vloeren en we plaatsen geen plafonds, we kunnen u wel adviseren om de look in de rustieke keuken te vervolledigen.

Hoofdrol in de rustieke keuken

Wie rustieke keuken zegt, zegt kookeiland. Hier speelt de grote, vierkante spoelbak met sierlijke tweeknopsmengkraan de hoofdrol. Kies in het kookeiland voor open kastjes of kastjes met glas, zodat uw landelijk servies of de lekkerste wijn zichtbaar wordt. Niet alleen het kookeiland speelt een belangrijk rol als element in de rustieke keuken, ook de oven! Wie wordt er niet nostalgisch bij het ruiken van amandel, kaneel of versgebakken brood? Een oven kan dus niet ontbreken. En die mag best visueel aanwezig zijn. Tegenwoordig vindt u de mooiste modellen, ook in combinatie met een kookplaat. De achterwand van die kookplaat kunt u betegelen, en zelfs met zuilen afwerken zodat de ogen naar dat gedeelte van de keuken worden getrokken. Plaats verder een nis om de keukenkruiden, of oliën en houten spatels op uit te stallen.

Rustieke accessoires

Het hout van de keukenkastjes kunt u perfect afwisselen met keukenbladen uit natuursteen. Die eenvoud waar het in de rustieke keuken om draait, hoeft overigens niet gestript te zijn van alle modern gemakken. Er mogen heus nieuwe snufjes aanwezig zijn achter die rustieke keukenkastjes zoals een softclose systeem of een korflade. Een greeploze keuken geeft de rustieke uitstraling een moderne twist, echter benadrukken deurknoppen met groeven de authentieke rustieke stijl in de keuken. Meer authenticiteit? Gietijzeren bakvormen, koperen pannen en kookpotten een prominent plaatsje geven buiten de keukenkastjes, is bijna een must. Denk verder aan tentoongestelde glazen bokalen met kleurrijke pasta op de keuken planken.

 

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden om uw keuken om te bouwen tot rustieke keuken? Neem vandaag nog contact met ons op, een lokale adviseur maakt graag een afspraak met u.

Afspraak maken