Zoeken
Sluiten
  • Professionele keukenrenovatie in één dag
  • 5 jaar garantie
  • +15.500 tevreden klanten

De nostalgische keuken

Met een ouderwetse keuken waant u zich even terug in de tijd. Deze keukenstijl is te herkennen aan een warm kleurenpalet amet warme, uitnodigende kleuren zoals pasteltinten, aardetinten en crème kleuren. Maar ook de decoratieve details zoals sierlijke handgrepen, kaderdeuren, glazen ruiten en kroonlijsten mogen niet ontbreken. Het roept herinneringen op aan vroegere tijden. Met een nostalgische keuken geniet u van een keuken vol karakter en gezelligheid. Perfect om heerlijk in te koken en tijd met uw gezin door te brengen. 

Traditionele materialen en kleuren

Wat een keuken nostalgisch maakt, is onder andere het gebruik van hout voor de kasten en werkbladen. Dit geeft de keuken een warme en rustieke uitstraling. Andere typische elementen van een oude keuken van vroeger zijn een groot fornuis, een grote spoelbak en een nostalgische keukenkraan. Vaak met twee grote bedieningsknoppen aan de zijkanten van de kraan. Vaak bevatten nostalgische keukens ook accessoires van vroeger. Denk aan een oude koffiemolen, geruite handdoeken en handlampen zoals kroonluchters of glazen pendelarmaturen.

Een nostalgische keuken met een vleugje van nu

Tegenwoordig wordt er vaak gekozen voor moderne keukens, met een strakke uitstraling en veelal in zwart en wit. Of een industriële keuken voor een robuuste, stoere uitstraling. Maar als u van meer kleur en een knusse uitstraling houdt, is een ouderwetse keuken een ideale optie. Een nostalgische keuken blinkt uit in het slim combineren van de charme van vroeger met moderne functionaliteit. Moderne apparatuur en handige opbergoplossingen worden naadloos geïntegreerd in het ontwerp. Denk aan ovens, inbouwkruidenrekken of hoekkastcarrousels. Maar ook retro apparatuur zoals vintage koelkasten, broodroosters en waterkokers. Zo behoudt u de stijl van vroeger, met de gemakken van nu. 

Keukenrenovatie? Kies voor een nostalgische keuken

Hoe fijn is het om thuis te komen in een huiselijke keuken vol ouderwetse gezelligheid? Blaas uw oude keuken nieuw leven in met een keukenrenovatie en breng de nostalgische keukenstijl terug in huis. Van de keukendeuren, keukenkastjes en het keukenblad tot de handgrepen. Een ouderwetse keuken is geheel naar wens samen te stellen. Onze vakkundige monteurs zorgen ervoor dat uw keuken eenvoudig en snel een nieuwe uitstraling krijgt. Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Maak een afspraak en we nemen zo snel mogelijk contact met u op!