Zoeken
Sluiten
  • Professionele keukenrenovatie in één dag
  • 5 jaar garantie
  • +15.500 tevreden klanten

De landelijke keuken

Landelijke keukens zijn al sinds jaar en dag populair in Nederland. Deze typische keukenstijl kenmerkt zich met name door het gebruik van houten elementen. Vaak brengen landelijke keukens een warme, natuurlijke en nostalgische uitstraling met zich mee. Hoewel deze stijl vroeger vooral zagen op het platteland, zien we hem tegenwoordig ook terug in de steden. 

Creëer een landelijke keuken middels keukenrenovatie

In de landelijke keuken staat hout centraal. Andere materialen die vaak in een landelijke keuken voorkomen zijn gietijzer, steen en porselein. Door deze materialen te combineren wordt de landelijke stijl gecreëerd. Hiervoor is het niet altijd nodig om uw complete keuken te vernieuwen. Wanneer de basis van een keuken nog goed is, kan een landelijke keuken ook worden gemaakt door middel van keukenrenovatie. Middels keukenrenovatie zorgt Intereno met een paar aanpassingen voor een nieuwe, gezellige en landelijke sfeer in uw keuken. 

Een stoere landelijke keuken

Ook binnen de landelijke stijl zijn er veel opties om de landelijke keuken volledig naar uw smaak te maken. Zo is het op dit moment zeer populair om de landelijke keuken een stoere inrichting te geven. Een stoere landelijke keuken kenmerkt zich doordat de keuken robuust is. Daarnaast komen er ook elementen uit de industriële stijl terug in deze keuken. De materialen zijn daardoor wat grover en er zijn wat oneffenheden te zien. Niet alles hoeft dus perfect afgewerkt te zijn. 

Een combinatie tussen twee keukenstijlen die ook vaak voorkomt is de landelijke met de moderne stijl. Dit is juist het tegenovergestelde van de stoere landelijke keuken. Bij de landelijke keuken gecombineerd met de moderne stijl zijn alle materialen strak afgewerkt. Ook worden er veel lichte kleuren gebruikt en nieuw keukenapparatuur zoals een inductiekookplaat. Doordat de landelijke keuken goed gecombineerd kan worden met andere stijlen is er voor ieder wat wils en dit kan allemaal gecreëerd worden met keukenrenovatie.

Landelijke keuken met eiland

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de opstelling van een landelijke keuken. Zo zijn de meeste keukens vaan in L-vorm, U-vorm of recht. Afhankelijk van de ruimte in uw keuken is het mogelijk om te kiezen voor een landelijke keuken met eiland. Het voordeel van een keukeneiland is dat er extra werkruimte gecreëerd wordt. Ook geeft het de keuken extra sfeer en het wordt meer een leefruimte dan alleen een keuken. Onze adviseurs helpen u graag om alle renovatie opties te bekijken om uw wensen voor een landelijke keuken mogelijk te maken.

Kleuren in de landelijke keuken

De kleur heeft een grote invloed op de uitstraling van de keuken. Iedereen heeft dan ook zijn of haar eigen voorkeuren wanneer het aankomt op kleur. Bij de landelijke keuken zien we vooral zwart en wit terugkomen, maar er wordt ook steeds vaker gekozen voor een landelijke keuken met groen grijs tinten.

Zwarte landelijke keuken

De zwarte kleur geeft een stoere uitstraling en komt daardoor veel voor in de stoere landelijke keuken. Hierbij wordt het vaak gecombineerd met lichtere kleuren zodat de zwarte kleur zorgt voor een extra dimensie. Dit ontstaat door de grote kleurcontrasten. Door naast de kleurcontrasten een materiaal toe te voegen zoals hout of steen komt de landelijke stijl sterk naar voren.

Witte landelijke keuken

Door een witte kleur toe te voegen, krijgt de keuken een zomerse en frisse uitstraling. Dit is dus echt het tegenovergestelde van de zwarte landelijke keuken. Wanneer u kiest voor een witte landelijke keuken is het belangrijk om deze goed te combineren met de juiste meubels. Met wit kan een keuken al snel heel klassiek worden. Wanneer u liever niet de klassieke stijl in uw keuken wilt zien, is het belangrijk om ook donkere elementen in de keuken te verwerken. Hierdoor blijft de keuken ook huiselijk aanvoelen.

Landelijke keuken groen grijs

Hoe wit en zwart twee standaard kleuren zijn, zien we de combinatie groen met grijs steeds meer in de landelijke keuken. Deze kleurencombinatie straalt rust uit, maar maakt de keuken wel een opvallende ruimte in de woning. Een echte eyecatcher! 

Renoveer uw keuken naar de landelijke stijl

Keukenrenovatie is een zeer duurzame en snelle manier om uw keuken te vernieuwen. Wilt u graag een landelijke uitstraling creëren in uw keuken, maar liever geen nieuwe keuken kopen? Dan is keukenrenovatie de juiste oplossing voor u! Het renoveren van de huidige keukenkastjes, keukendeurtjes of het keukenblad kan al zorgen dat de keuken een nieuwe stijl krijgt. Maak een afspraak en we nemen zo snel mogelijk contact met u op!Kleuren in de landelijke keuken

Blogs & inspiratie