Zoeken
Sluiten
  • Professionele keukenrenovatie in één dag
  • 5 jaar garantie
  • +15.500 tevreden klanten

Voor- en nadelen van een greeploze keuken

Greeploze keukens zijn een genot voor het oog. Ze ogen modern, ruimtelijk en het is een strak geheel. Greeploze keukens komen dan ook in vele huishouders voor. Er kleven echter ook enkele nadelen aan deze keukenkastjes. Wij zetten de voor- en nadelen van greeploze keukens voor u op een rijtje.

Voordelen van een greeploze keuken

Een voordeel van de greeploze keuken is het feit dat deze simpelweg gemakkelijker schoon te maken is. De fronten bestaan uit vlakken en u hoeft dus niet de handgreep rondom schoon te maken. Het is wellicht maar een klein voordeel, maar het zorgt er wel voor dat u gemakkelijk een snelle doek over de keuken haalt.
Daarnaast lijkt een keuken zonder grepen groter. In werkelijkheid is het ruimtebesparing minimaal, maar het oogt eenvoudigweg een stuk ruimtelijker. Dit is één van de redenen dat de greeploze keuken zo populair is geworden.
Tot slot is een keuken zonder grepen vriendelijker voor kinderen. Uw kinderen kunnen niet met het hoofd tegen laaghangende grepen lopen. Dit komt helaas regelmatig voor met alle gevolgen van dien.

Nadelen van een greeploze keuken

Een veel gehoord nadeel van een greeploze lades is dat deze vrij zwaar en dus wat lastiger te openen zijn. Het is wat lastiger om kracht te zetten op een inkeping dan wanneer u gebruik maakt van een greep.
Verder is een greeploze keuken in de meeste gevallen wat duurder dan een keuken met grepen. De kosten zit hem met name in een stukje techniek en materiaal.
Daarnaast heeft een greeploze keukenkast of keukenlade gewoonweg minder kastruimte dan een traditionele kast of lade. Dit komt door de lijsten die onder het werkblad zitten. Een greeploze keuken heeft over het algemeen zo’n 5% minder opbergruimte.
Van traditionele naar greeploze keuken

Heeft u op dit moment nog een traditionele keuken met handgrepen, maar wilt u deze laten aanpassen naar een greeploze keuken? Intereno keukenrenovatie kan u helpen bij het renoveren van uw keuken. Bij ons kunt u terecht voor nieuwe keukenfronten, werkbladen en apparatuur. Ook heeft u bij ons de optie om de fronten om te laten bouwen naar semi-greeploze fronten. Kunnen wij u helpen om uw droomkeuken te realiseren?

Afspraak maken