Zoeken
Sluiten
  • Professionele keukenrenovatie in één dag
  • 5 jaar garantie
  • +15.500 tevreden klanten

Moderne keuken

De moderne keuken is heel populair, en niet zonder reden. Het is de perfecte combinatie van functionaliteit en esthetiek. Deze keukenstijl heeft zich ontwikkeld door zich aan te passen aan onze moderne levensstijl. Hierin staan minimalisme, rust en symmetrie centraal. Het voordeel van dit type keuken is dat materialen, indelingen en kleuren eenvoudig met elkaar gecombineerd kunnen worden. Hierdoor zijn er eindeloze mogelijkheden en kunt u alles helemaal naar wens kunt aanpassen.

Kenmerken

Bij een moderne keuken staan stijlvol design en rustige kleuren centraal. Samen zorgen ze voor een tijdloze uitstraling. Denk aan een moderne zwarte keuken of een witte keuken. Bijvoorbeeld een hoogglans keuken voor een luxe uitstraling. Maar ook groen, beige, grijs en taupe worden veel gebruikt. Vaak in combinatie met materialen zoals hout, rvs of een werkblad van graniet en composiet. Iets wat echt typerend is voor een moderne keuken is het ontwerp met strakke lijnen. Er komen nagenoeg geen rondingen terug in het ontwerp en vaak zijn de keukenkastjes ook greeploos. Om het strakke lijnenspel verder door te trekken, is ook de keukenapparatuur modern. Inbouwapparatuur zoals een (stoom)oven, koffiemachine en inductiekookplaat die verwerkt is in het keukenblad. Maar ook een kokendwaterkraan die past bij de kleur van de spoelbak en geïntegreerde afzuiging zien we vaak terug in een moderne keuken.

Landelijk moderne keuken

Een van de meest populaire moderne keukenstijlen is de landelijk moderne keuken. Deze combinatie met de landelijke keuken geeft traditionele elementen met moderne accenten. Zoals hoogglans keuken fronten met landelijke accessoires of een authentiek fornuis. Ook wordt er veel gebruikgemaakt van zwevende kasten voor een ruimtelijke uitstraling. Het resultaat is een keuken die warm en uitnodigend aanvoelt, maar toch stijlvol en eigentijds is. Hierdoor wordt de keuken veel meer dan alleen een plek om te koken, maar ook een plek om met familie en vrienden door te brengen.

Moderne keuken met eiland

Een veelvoorkomende variant is de moderne keuken met een eiland. Dit ontwerp is perfect voor huishoudens die meer ruimte nodig hebben om te koken en te entertainen. Bovendien zorgt het strakke en minimalistische design voor een luxe sfeer in de keuken. Het eiland biedt extra werkruimte en opbergruimte en is multifunctioneel. Denk aan een paar barkrukken in moderne stijl zodat u gezellig kunt ontbijten en borrelen aan het kookeiland.

Hoekkeuken in moderne stijl

Heeft u een hoekkeuken? Wanneer u kiest voor een moderne keukenstijl zorgt het minimalistische ontwerp voor een moderne en strakke keuken. Het voordeel van een hoekkeuken is de hoeveelheid opbergruimte. In de verschillende kolomkasten en lades kunt u al uw spullen en kookgerei kwijt. Zo hoeft u minder op het keukenblad te plaatsen, wat bijdraagt aan de rustige uitstraling van een moderne keuken. Qua kleuren kunt u alle kanten op. Bijvoorbeeld een moderne zwarte keuken, die perfect past bij roestvrijstalen apparaten en minimalistische kasten.

Kies voor een keukenrenovatie

Bent u op zoek naar een manier om uw keuken op een duurzame en snelle manier te vernieuwen? Dan is een keukenrenovatie de perfecte oplossing. Hierbij vormt uw huidige keuken de basis. Door de keukendeuren, kasten, fronten of het keukenblad te renoveren, krijgt uw keuken meteen een nieuwe uitstraling. Het resultaat is een moderne keuken die volledig past bij uw wensen en behoeften. Onze adviseurs kijken graag met u mee naar de mogelijkheden en geven direct een prijsindicatie. Zo weet u precies wat u kunt verwachten. Bovendien krijgt u 5 jaar garantie op de montage, nieuwe fronten en werkbladen. Benieuwd wat Intereno hierin voor u kan betekenen? Maak een afspraak.