Zoeken
Sluiten
  • Professionele keukenrenovatie in één dag
  • 5 jaar garantie
  • +15.500 tevreden klanten

Functionele keuken planken: onze tips

Keuken inspiratie blogs staan vol van kleurrijk ingerichte keuken planken. Zo’n extra plank in de keuken geeft veel mogelijkheden. Pronk met mooi servies, geef de kookboeken verzameling een plekje of creëer extra ruimte voor meer keukenkruiden. Intereno inspireert u graag bij uw keuze van keukenplank bij uw keukenrenovatie.

Zwevende keuken planken of steunend op decoratieve plankdragers?

Een keukenplank kan een statement maken in de keuken. Niet alleen door wat erop staat, maar de bevestiging van de plank zélf. Zwevende keuken planken zie je terug in functionele, minimalistisch ingerichte Scandinavische keukens en overwegend moderne keukens. Zo gaat alle aandacht naar de voorwerpen die u op, of onder de keuken planken plaatst of hangt. Een tweede optie is om ze te laten steunen door middel van een plankensteun. De keuze is daarin reuze: gelakte, matte, gegalvaniseerde, … u vindt vast een plankensteun om de plank en uw keuken meer élan te geven. Denk niet alleen aan de keuze in kleur of materiaal, maar ook bijvoorbeeld aan sierlijke planksteunen voor uw landelijke keuken. Een derde mogelijkheid is om de wandplank te laten hangen aan touwen, kettingen of in leren riemen. Die trend wordt vooral in de industriële keuken gebruikt.

Perfectie in haken en ogen

Voorzie tussen twee keuken planken extra ruimte om een reling te plaatsen. U heeft vast al eens de foto’s voorbij zien komen van bijvoorbeeld koperen buizen die gebruik worden als handdoekenrekje. Dat principe, maar dan tussen de twee keuken planken. Dankzij haken hangt u er uw mooie theepot, kleine deksels van kookpotten of steelpannetjes aan. Wordt de keukenruimte de druk met een reling? Schroef in dat geval haken in de onderkant van de plank. Ideaal om kleurrijke pannenlappen of koffiekopjes op te hangen

Nog meer decoratietips

Hippe eetgelegenheden gebruiken het, en uiteraard bestaat de mogelijkheid ook voor in uw keuken. Gekalkte citaten, een recept, of ingrediënten op zwarte krijtverf. Sommige wanden worden op die manier ware meesterwerkjes en een lust voor het oog. Onze tip voor uw keuken: verf (een gedeelte van) de achterwand in uw keuken met magneet- of krijtverf en schroef daar de keuken planken tegenaan. Zo gaat u creatief om met zwart in de keuken.

Heeft u nog geen keuken planken? Bent u van plan om de hele keuken onder handen te nemen? Neem contact met ons op, Intereno voorziet uw keukenrenovatie in één dag en daarin nemen we gerust uw keuken planken mee.

Afspraak maken