Zoeken
Sluiten
  • Professionele keukenrenovatie in één dag
  • 5 jaar garantie
  • +15.500 tevreden klanten

Klassieke keuken

Met een klassieke keuken haalt u een warme en nostalgische sfeer in huis. Deze keukenstijl kenmerkt zich door prachtige schouwen, sierlijke afwerkingen, massieve gootstenen en natuurlijke materialen. Kortom: authentiek met opvallende elementen voor een sfeervol geheel. Het voordeel is dat een klassieke stijl uitstekend is te combineren met andere keukenstijlen. Een klassieke keuken is mogelijk in verschillende opstellingen, kleuren en volledig samen te stellen op basis van uw wensen en behoeften.

Kenmerken van een klassieke keuken

Typerend voor een keuken met klassieke uitstraling zijn warme en natuurlijke kleuren. Denk aan massief eikenhout met opvallende nerven en noesten, robuuste houten kastjes of gezandstraald eiken. Maar ook gelakt hout en aardetinten zijn veel terug te vinden in deze keukenstijl. Bijvoorbeeld een klassiek zwarte, witte of beige keuken. De elegante uitstraling wordt gerealiseerd door hangende glaskasten, stenen gootstenen, gietijzeren fornuizen en chique kranen met grote knoppen. Ook de details zoals sierlijke grepen en de juiste verlichting spelen hierin een rol. Het resultaat is een knusse, sfeervolle keuken waar u zich direct thuis voelt.

Diverse opstellingen

Voor de opstelling van een klassieke keuken zijn diverse opties mogelijk. De meest voorkomende zijn de L-vorm, U-vorm of een rechte keuken. Heeft u een grotere ruimte en wilt u ook meer werkruimte creëren? Dan kunt u ook kiezen voor een klassieke keuken met eiland. De keuken is natuurlijk het hart van het huis en dit zorgt direct voor extra sfeer waardoor uw keuken een echte leefruimte wordt. Welke opstelling uw keuken ook heeft, een klassieke keukenstijl is voor iedere keuken te realiseren.

Klassiek landelijke keuken

De klassieke keukenstijl en landelijke keuken hebben veel overeenkomsten. Daarom is deze combinatie perfect voor een knusse, huiselijke sfeer. Natuurlijke materialen zoals hout en natuursteen zijn kenmerkend voor deze stijl. Zoals houten keukenkastjes en keukenbladen van graniet of composiet. De keukenindeling is vaak groots en bestaat uit warme kleuren. Daarnaast speelt ambacht een rol. Denk aan grote koperen of ijzeren pannen op het fornuis of aan de muur en een sierlijke keukenkraan met kruiskopgrepen. Maar ook specerijen, oliën en kenmerkende accessoires op de schouw en kleurrijke tegeltjes achter het fornuis zorgen voor die karakteristieke uitstraling. Hierin zijn de mogelijkheden dus eindeloos.

Klassiek moderne keuken

Fan van de klassieke keukenstijl maar vind u een moderne keuken ook heel mooi? Kies in dat geval dan voor een klassiek moderne keuken. Zo heeft u een keuken met een klassiek karakter en prachtige moderne elementen. Want de strakke lijnen en het minimalistische design van een moderne keukenstijl zijn heel goed te combineren met een klassieke keuken. Denk aan sierlijke keukenfronten met hoogglans lak, marmer, gouden kranen en bronzen handgrepen. Voor de keukenapparatuur kunt u ook kiezen voor moderne apparatuur in een klassiek jasje. Bijvoorbeeld een groot gietijzeren fornuis met oven voorzien de laatste technologische snufjes, Quooker kraan in een gouden uitvoering of een inductiekookplaat op een prachtig natuurstenen blad.

Nieuwe keuken? Kies voor een keukenrenovatie

Is uw keuken toe aan een andere uitstraling? Dan hoeft u geen compleet nieuwe klassieke keuken te kopen. Bij een keukenrenovatie gebruiken we de basis van uw huidige keuken, zonder dat hier hak- en breekwerk aan te pas komt. Daarnaast is het aanzienlijk goedkoper dan een compleet nieuwe keuken. In slechts één dag worden uw keukenkastjes, keukendeurtjes en het keukenblad voorzien van een klassieke uitstraling. Onze adviseurs kijken graag met u mee en geven op basis van uw wensen en staat van uw keuken direct een prijsindicatie. Zo weet u meteen waar u aan toe bent. Goed om te weten: u krijgt bovendien 5 jaar garantie op onze montage, nieuwe fronten en werkbladen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Maak een afspraak!

Blogs & inspiratie