Zoeken
Sluiten
  • Professionele keukenrenovatie in één dag
  • 5 jaar garantie
  • +15.500 tevreden klanten

Industriële keukens

Robuust en stoer, zo is de industriële keukenstijl het beste te omschrijven. In plaats van een strakke afwerking zoals bij moderne keukens, kenmerkt deze stijl zich juist door ruwe randjes en oneffenheden. Een industriële keuken bestaat uit natuurlijke kleuren, robuuste materialen en een ruimtelijke indeling. Deze combinatie is toe te passen op iedere keukenindeling en biedt ontzettend veel mogelijkheden.

Materiaal en kleurgebruik

Bij een industriële keukenstijl wordt veel gebruikgemaakt van ruwe materialen zoals hout, natuuursteen, beton en metaal. Hoe u deze elementen wilt gebruiken, is volledig aan u. Kies bijvoorbeeld voor een betonnen werkblad, een zwarte RVS wasbak met zwarte kraan en roestvrijstalen fronten op uw keukenkastjes en lades. Qua kleuren kenmerkt een industriële keuken zich door donkere kleuren. Denk aan een zwarte of grijze industriële keuken. Maar ook donkergroen en accentkleuren zoals koper, goud en brons zijn vaak terug te vinden. De combinatie van materialen en kleuren geeft een rauw randje aan de keuken. Het resultaat is een stoere, ruimtelijke keuken met een unieke uitstraling.

Industrieel kookeiland

Een kookeiland is veel meer dan een plek om aan te koken. Het biedt extra werkruimte, opbergruimte en is ook gelijk een plek om samen te ontbijten, dineren of borrelen. Voor een industriële uitstraling kunt u kiezen voor een betonnen of stenen blad, zwarte keukenkastjes en RVS kraan. Heeft u een woonkeuken? Probeer de industriële stijl dan terug te laten komen in diverse meubels en accessoires. Denk aan barkrukken met een zwart metalen onderstel, stoere eetkamerstoelen, een stijlvolle zwarte vaas of robuuste plantenbakken.

Voeg industriële elementen toe in de keuken

Naast de keukenkastjes en het keukenblad zijn er nog veel meer manieren om de industriële stijl te introduceren in uw keuken. Denk aan een kenmerkende industriële lamp zoals een fabriekslamp of diverse grote lichtbronnen boven de eettafel. Maar ook stoere zwarte spots in de keuken passen hier perfect bij. RVS handgrepen of een RVS achterwand zijn ook ideale manieren om deze keukenstijl verder door te trekken in uw keuken. Wilt u toch de apparatuur vervangen? Kies dan voor keukenapparatuur die past binnen de industriële stijl zoals een donker fornuis met grote RVS pitten en grote draaiknoppen of een robuuste afzuigkap.

Industrieel landelijke keuken

Het voordeel van de industriële keukenstijl is dat deze eenvoudig te combineren is met andere stijlen. Bent u bijvoorbeeld ook fan van een landelijke keuken? Dan kunt u ervoor kiezen om elementen uit beide stijlen te combineren. De ruwe materialen en donkere kleuren zorgen voor een stoer uiterlijk. Maar door hier landelijke invloeden aan toe te voegen, creëert u toch een warme en sfeervolle uitstraling. Kies bijvoorbeeld voor een houten keukenblad in combinatie met zwart metalen elementen. Maar ook de combinatie van hout en beton past in zowel industriële als landelijke keukens. Voeg hier voorraadpotten of houten snijplanken aan toe op wandplanken of een open kast en een paar mooie planten. 

Keukenrenovatie? Kies voor een industriële keuken

Een compleet nieuwe keuken is een dure uitgave en hier komt een hoop bij kijken. Wilt u graag een industriële uitstraling in de keuken? Dan is er een duurzame én snelle oplossing: een keukenrenovatie. Door het renoveren van uw huidige keukendeuren, kasten, fronten of het keukenblad krijgt uw keuken direct een nieuwe uitstraling. Onze adviseurs staan voor u klaar en bekijken graag alle renovatie opties om uw industriële keuken werkelijkheid te maken.

Benieuwd wat Intereno hierin voor u kan betekenen? Maak een afspraak

Blogs & inspiratie