Zoeken
Sluiten
  • Professionele keukenrenovatie in één dag
  • 5 jaar garantie
  • +15.500 tevreden klanten

Kraan als middelpunt van uw keuken

Waar een kraan vroeger een standaard onderdeel van de keuken was, staat de kraan tegenwoordig als middelpunt in de keuken. Ze zijn terug te vinden in alle soorten, vormen met maten. Hieronder leest u aan wat voor soort kranen u tegenwoordig kunt denken bij het vernieuwen van uw keuken.

De standaard mengkraan

De mengkraan, wie kent hem niet? De mengkraan is traditioneel gezien het soort kraan dat terug te vinden is in de Nederlandse keuken. De vorm en het formaat van deze kraan kan verschillen. Vroeger waren vooral de tweeknopsmengkranen aanwezig in de gemiddelde keuken, terwijl tegenwoordig een eenknopsmengkraan als standaard gezien wordt. Er zijn echter leuke alternatieven voor deze klassieke kranen.

Deze kraan maakt een waterkoker overbodig

Een van de alternatieven van een klassieke mengkraan is de kokend water kraan. Heeft u nog een waterkoker op het aanrecht staan? Dat is met de modernste kranen verleden tijd. Steeds meer mensen kiezen voor een kokend water kraan. Deze kranen hebben een extra functionaliteit. Allereerst kan de kraan uiteraard koud en warm water mengen. Daarnaast kan de kraan u ook van kokend water voorzien. Er komt rechtstreeks kokend water uit dit soort kranen. Het zetten van thee of het opzetten van water voor de aardappelen was nog nooit zo eenvoudig.

Chef in eigen keuken met een spoelkraan

Een ander soort kraan die steeds vaker terug te vinden is in de Nederlandse keuken is de spoelkraan. De spoelkraan heeft zijn oorsprong in de horeca. Dit soort kranen is vaak terug te zien in professionele keukens en zijn enorm handig voor het spoelen van allerlei keukengerei. Naast het feit dat de spoelkraan ontzettend handig is, ziet deze er natuurlijk ook erg mooi uit. De gemiddelde hobby chef droomt van een dergelijke kraan in eigen keuken. De kranen kunnen overigens ook als gewone kraan functioneren.

Wij van Intereno zijn benieuwd wat voor soort kraan uw voorkeur heeft. Gaat u voor de traditionele mengkraan, een kokend water kraan of ziet u liever een spoelkraan terug in uw eigen keuken?

Afspraak maken

Wij komen bij u langs
U wilt een afspraak maken met één van onze adviseurs? Regel het direct online!
Afspraak maken