Zoeken
Sluiten
  • Professionele keukenrenovatie in één dag
  • 5 jaar garantie
  • +15.500 tevreden klanten

Zo ziet de moderne boerenkeuken eruit

U hoeft gelukkig niet over een Leuvense stoof te beschikken om een de look en feel te krijgen van die boerenkeuken bij uw thuis. De trend is al lang afgestapt van de wit-zwarte tegels en geruite gordijntjes. Intereno toont u de moderne boerenkeuken. Ontdek het samenspel van vernieuwende kleuren in combinatie met hout, graniet en zelfs beton.

Sfeer van weleer in een nieuw jasje

De stijl wordt ook vaak landelijk, rustiek of nostalgisch genoemd. De rode draad doorheen die synoniemen van de boerenkeuken is steeds gezelligheid. Binnenkomend in dergelijke keuken hoor je de thee pruttelen op het fornuis en bekruipt de geur van grootmoeders stamppot in de neus. Je hebt zin om de koekjespot aan te vullen met een versgebakken voorraad en de scholk voor te binden. De sfeer van weleer bekruipt ook de vormgeving in de huisraad: koekentrommels krijgen een hippe kleur en voorraadpotten mogen weer op de keukenplanken. Ook zit de verkoop van emaillen pannen en voorwerpen weer aardig in de lift. Maar wat zijn die hippe kleuren? En hoe blijft u weg van het oubollige?

Keukenplanken met voorraadpotten

Uiteraard spelen we als keukenrenovator in op die moderne boerenkeuken trend. Het fornuis, met oven en de spoelbak spelen de hoofdrol. Hier gaat al dat koken ten slotte gebeuren! Een grote spoelbak met een grote kraan, waarom niet kiezen voor een zwarte? We verzorgen de keukenkasten van een nieuw frontje in de hipste kleuren, met sierlijke handgrepen. Echter kan dat ook een keukenkast zijn zonder grepen.

Hippe kleuren in de moderne boerenkeuken

We zetten de moderne kleuren voor u op een rijtje:

  • nude: oftewel huidskleuren zoals het superzacht poederroze met als opvolger terra
  • zeal blue: denimkleuren, indigo
  • deep green of forevergreen: diep, vergrijsd donkergroen, smaragdkleurig, mosgroen

Deze kleuren kunnen terugkomen in de materialen, tegels of fronten van uw keuken.

Klassieke materialen met een twist

Klassieke materialen spelen nog steeds een hoofdrol in het keukeninterieur van de moderne boerenkeuken. Denk aan graniet of hout. Echter mijden we het oubollige zoals een overdaad aan hout. Wist u dat zelfs beton en marmer terug in de boerenkeuken van nu past? Het belangrijkste is dat de keuken warm oogt. En met de juiste keuze van kleuren en materialen gaan we voor u aan de slag.

 

 

Op zoek naar nog meer inspiratie? Download ons gratis magazine. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden binnen uw bestaande keuken? Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij geven u een nieuwe kijk op uw oude keuken.

Afspraak maken