Zoeken
Sluiten
  • Professionele keukenrenovatie in één dag
  • 5 jaar garantie
  • +15.500 tevreden klanten

Betonlook in de keuken

We voorspelden de trends van 2018, waar de betonlook in de keuken eentje van was. Wat zijn de mogelijkheden? Wat combineert mooi met beton? Lees onze tips om de stoere en industriële look in de keuken te vervolledigen. Beton hoeft namelijk niet koud en kil te zijn als u het op de juiste manier integreert.

Betonnen uitstraling in de keuken

betonlook keuken

nieuw sinds 2019: betonlook

U kunt de keukenmuur in grof beton afwerken, of de vloer laten gieten. Dat zijn trends die wij bij Intereno meer en meer terug zien. Wij gieten zelf geen vloeren, maar kunnen u wel inspireren. Opteer bijvoorbeeld om enkele elementen in uw keuken te vervaardigen uit beton. Denk daarbij aan de robuuste uitstraling dat een betonnen werkblad biedt. Beton kan ook erg vrouwelijk zijn, het is dus niet alleen voor stoere mannen.

Materialen te combineren met beton

Het materiaal beton is letterlijk een koud materiaal. Echter kunt u ook perfect met hout werken om de warmte en huiselijkheid te waarborgen. Of zet net die industriële adem nog meer kracht bij door met RVS te werken.

Nadelen van beton

Vooraleer u volmondig ja zegt tegen de betonlook, bedenk ook dat er nadelen aan gebonden zijn. Wat zijn de nadelen van het werken met beton? Beton ligt in kostprijs vaak hoger dan andere bouwmaterialen. Vetvlekken op een betonnen oppervlak zonder bescherming trekken erin. Zo krijgt uw keuken een verhaal, maar dat is niet altijd gewenst uiteraard. Verder is het moeilijk om aanpassingen aan te brengen eenmaal de beton gestort is. Ramen en deuren verplaatsen wordt moeilijk, maar ook de ingecalculeerde elektriciteitsvoorzieningen. Beton maakt een ruimte killer en weerkaatst geluid. Houd daar rekening mee bij de rest van de interieur opstelling, zodat goede akoestiek gewaarborgd wordt.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden bij uw keukenrenovatie? Intereno levert prachtige “betonlook” werkbladen en keukenfronten! Dus niet de nadelen van beton maar wel de voordelen van de uitstraling! Neem vrijblijvend met ons contact op.

Afspraak maken