Zoeken
Sluiten
  • Professionele keukenrenovatie in één dag
  • 5 jaar garantie
  • +15.500 tevreden klanten

Nostalgische keukens: landelijk en sfeervol

Vroeger was alles beter! Met een keuken in de Oudhollandse stijl gaat u terug in de tijd. Laat de nostalgie herleven met een keuken vol karakter en gezelligheid.

Laat de nostalgie in de keuken herleven

In een nostalgische keuken wordt warmte en sfeer gecombineerd met een landelijke uitstraling en kenmerken van de keuken uit grootmoeders tijd. Door de natuurlijke materialen, opvallende grepen en rustiek bewerkte keukenkasten komt u écht thuis in een knusse keuken vol harmonie. Maak een verrukkelijke appeltaart met een bakje koffie en uw nostalgische keukenbeleving is compleet!

De kenmerken van een nostalgische keuken

Een keuken vol nostalgie kunt u op diverse manieren creëren. Graag bespreken wij van Intereno de belangrijkste kenmerken van een nostalgische keuken.

Lichte kleuren

De keuken van vroeger bestond uit lichte kleuren, vaak met een frisse pasteltint. Laat de felle en in het oog springende kleuren dus links liggen en kies voor rust en romantiek met zalmroze, mintgroen of lichtgeel. Door de keukendeuren en keukenkasten in deze kleur te laten verven en hier en daar wat pastelkleurige accessoires neer te zetten, creëert u de perfecte landelijke ambiance.

Sierlijke elementen

Landelijke en nostalgische keukens bevatten veel sierlijke elementen en accessoires van vroeger. Denk bijvoorbeeld aan een oud koekblik, een geruite handdoek of een antieke wandkoffiemolen. Ook kunt u een rekje laten plaatsen met voorraadblikken passend bij de keukenkastjes. Over de keukenkastjes gesproken: sierlijk en rustiek bewerkte houten kastjes zijn dé manier om nostalgie tot leven te wekken!

Natuurlijke materialen

Tegenwoordig vindt u in veel keukens materiaal als aluminium en RVS terug. Deze metallic kleuren passen perfect bij de keuken van nu, maar voor een keuken uit grootmoeders tijd kunt u beter kiezen voor een lichte kleur hout. U kunt dit hout verven in een gewenste lichte kleur, sierlijke elementen toevoegen en rustieke grepen laten plaatsen op de keukenkasten.

Een nostalgische keukenrenovatie

Lekker thuiskomen in een knusse en huiselijke keuken, wie wilt dat nu niet? Intereno kan uw keuken in korte tijd renoveren tot een warme en nostalgische keuken. Zo blaast u nieuw leven in uw oude keuken en geniet u van de gezellige sfeer van vroeger.

Afspraak maken