Zoeken
Sluiten
  • Professionele keukenrenovatie in één dag
  • 5 jaar garantie
  • +15.500 tevreden klanten

Bezoek VT Wonen & Design beurs: keukentrends 2019

keukentrends Als keuken renovator blijven we graag op de hoogte van de allerlaatste trends. Daarom bezochten we afgelopen weekend de VT Wonen & Design beurs in Amsterdam. U plukt daar de vruchten van als klant. Op die manier blijven niet alleen wij op de hoogte, we kunnen u meenemen in de vertaalslag over de keukentrends 2019. Wat viel ons op in Amsterdam? We zetten het op een rijtje en inspireren zo hopelijk ook u.

 

Dunne werkbladen: eerste in de rij van keukentrends 2019

Op de beurs viel ons vakkundig oog op de aparte werkbladen. Ze zijn dunner geworden! De dikte van het keukenblad bepaald natuurlijk ook de look in de keuken. Het lijkt een klein detail, maar als professionele speler met jarenlange ervaring in de keuken business merken we dat soort zaken op. De dikte varieerde op de beurs tussen de 25 en 12 mm. Of die verdunning goed of slecht is laten we in het midden. Want een trend is een trend, nietwaar?

dunne werkbladen

Hout ontmoet wit

Om de stijl in de keuken te bepalen zijn er meerdere zaken die meespelen. We merken op dat de kleur wit in combinatie met hout een nieuwe, succesvolle combinatie is. Zo zagen we in een eerste keuken witte keukenkastjes met een werkblad en spatwand in een lichte kleur houten werkblad.  Dat gaf die typische scandinavische look die toch nog lang blijkt na te zinderen binnen de woontrends en meebepalend is voor de keukentrends 2019.

Liepen we even verder in de keukenafdeling VT Wonen & Design beurs zagen we een tweede variant: witte onderkasten, terwijl het keukenblad en de bovenkasten uit een lichte kleur van hout werden vervaardigd. De speelse tegels zorgden voor een “boerenkeuken” look en feel.

Marmer ontmoet hout

In het verlengde van wit versus hout kwamen we een derde mogelijkheid tegen. Het wit werd hier ondervangen door een marmerlook. Het keukenblad kreeg een marmer look, wat mooi afsteekt tegen de donkere houten keukenkasten. Eén van de vele hippe keukentrends 2019.

Keukenkasten met en zonder greep kwamen we tegen in de expositiehal, uiteraard nooit gemengd binnen dezelfde keuken.

Opvallende accessoires

Tot slot spotten we er opvallende keukenaccessoires: intrede van de zwarte keukenkraan. Wij zijn alvast razend enthousiast over deze ontwikkelingen en de keukentrends 2019.

 

Contacteer ons voor de mogelijkheden van een keukenrenovatie in uw keuken. Vaak plaatsen wij keukens al binnen één dag!

Afspraak maken