Zoeken
Sluiten
  • Professionele keukenrenovatie in één dag
  • 5 jaar garantie
  • +15.500 tevreden klanten

Keukens met Scandinavisch interieur: tips en tricks

De Scandinavische interieurstijl is erg populair in de keuken. Dit komt onder andere door de natuurlijke materialen die een rustige sfeer creëren. Naast het gebruik van natuurlijke materialen zijn er veel tips en tricks die ervoor zorgen dat uw keuken die lichte, rustige en knusse Scandinavische stijl krijgt. Graag vertellen wij van Intereno u meer over het combineren van de Scandinavische look met uw huidige keuken.

Scandinavisch interieur = minimalisme

De Scandinavische interieur trend kan het beste omschreven worden als less is more en minimalistisch. Scandinavische designers richten zich op het functioneel en praktisch inrichten van de ruimte. Denk daarom goed na voordat u nieuwe keukenspullen koopt zodat u het aantal onnodige spullen in de keuken gering houdt. Zorg er ook voor dat producten die er rommelig uit zien goed opgeborgen worden. Dit kunt u doen met dichte keukenkastjes en extra opbergmogelijkheden zoals hoekkasten met een draaicarrousel. Naast een opgeruimde en rustige keuken heeft dit Scandinavisch interieur kenmerk nog een voordeel: schoonmaken gaat een stuk sneller!

Een strak design in de keuken

Scandinavische keukens zijn strak ingericht en hebben een modern design. Een strak design is ideaal te combineren met de minimalistische trend. Rechte keukenblokken, moderne keukenapparatuur en design stoelen passen perfect in het plaatje van een strakke Scandinavische keuken. Wilt u graag een moderne Scandinavische keuken? Het aanschaffen van een dure, splinternieuwe keuken hoeft dan niet altijd de oplossing te zijn; met een keukenrenovatie wordt uw keuken in korte tijd omgetoverd tot een strakke design keuken!

Natuurlijk: groen!

De strakke keuken met Scandinavisch interieur krijgt meer sfeer door het plaatsen van meer groen en natuurlijke materialen. Naast accessoires van onbewerkt hout en een schapenvacht op de keukenstoelen, kunt u hier en daar een opvallende plant of vaas met bloemen neerzetten. Match andere details in de keuken, zoals de voorraadpotten, met dit nieuwe natuurlijke groen. Let er wel op dat de keuken zijn minimalistische uitstraling behoudt en niet te rommelig gaat ogen.

Spreekt het Scandinavisch interieur u aan en wilt u graag uw keukenkastjes, keukenblad of keukenapparatuur op deze stijl aanpassen? Intereno voert keukenrenovaties uit en kan in korte tijd uw keuken naar wens renoveren.

Afspraak maken