Zoeken
Sluiten
  • Professionele keukenrenovatie in één dag
  • 5 jaar garantie
  • +15.500 tevreden klanten

Marmer(look) in de keuken

U kent ze vast wel: die enorme herenhuizen met een marmeren ontvangsthal, prachtig! Of wat dacht u van luxe villa’s met gangen vol beelden van marmer en kastelen met een marmeren vloer. Marmer zorgt voor een koninklijke, elegante en luxe sfeer. Door marmer te gebruiken in uw eigen interieur geeft u uw woning een vleugje van deze sfeer. Wie denkt dat marmer alleen geschikt is voor kastelen of oude woningen heeft het mis: marmer is een prachtig materiaal om te gebruiken in elk woonhuis. Met name in de keuken is marmer een stijlvolle aanvulling.

Marmer in de keuken: dit zijn de voordelen!

Een elegant en stijlvol interieur in de keuken creëert u met een keukenblad of achterwand van marmer. De luxueuze uitstraling die de keuken aangemeten krijgt door het gebruik van marmer is één van de grote voordelen. Een ander voordeel van marmer in de keuken is het feit dat het een zeer harde natuursteen is. Hierdoor zullen er niet snel krassen of deuken in het werkblad ontstaan; een marmeren aanrecht blijft glad en hygiënisch. Ten derde is de structuur en kleur van marmer nooit hetzelfde, waardoor uw keukeninterieur een unieke uitstraling krijgt door dit materiaal te gebruiken.

Helaas zijn er ook nadelen

Helaas hebben marmeren keukens ook nadelen. Zo is marmer een redelijk prijzig materiaal. De liefhebber van een luxe marmeren keukenblad, keukenvloer of achterwand moet aardig diep in de buidel tasten. Verder is marmer erg gevoelig voor vlekken en kringen. Om dit te voorkomen moet het materiaal goed behandeld en gepolijst worden, wat een tijdrovende bezigheid is.

Toch marmer in de keuken?

Profiteren van de voordelen van marmer zonder de nadelen te ervaren? Dit klinkt interessant! Gelukkig is dit ook mogelijk! Door een composiet keukenblad of achterwand te laten plaatsen met een marmerlook geeft u de keuken toch die elegante, luxueuze en stijlvolle uitstraling. Composiet is een stuk eenvoudiger te onderhouden en geeft geen vlekken of kringen: ideaal voor in de keuken dus!

De keuken aankleden met marmer

Naast een keukenblad, de achterwand of de keukenvloer gehuld in marmer of een materiaal met een marmeren look, geven marmeren accessoires de keuken ook een elegante look. Ga eens op zoek naar een prachtige marmeren vaas, kandelaar of fotolijstje en steek de keuken zo in een exclusief jasje.

Heeft u ervaring met marmer in de keuken of tips voor het aankleden van de keuken met marmeren accessoires? Laat het ons weten!

Afspraak maken