Zoeken
Sluiten
  • Professionele keukenrenovatie in één dag
  • 5 jaar garantie
  • +15.500 tevreden klanten

Tips voor een industriële look in uw keuken

Dé keukentrend van de laatste jaren zijn de industriële en stoere keukens. Bij deze stijl kunt u denken aan oude fabriekshallen, ruwe afwerking van materiaal en koude tinten. Deze robuuste uitstraling kan al gecreëerd worden door kleine aanpassingen. De onderstaande tips helpen u om deze trend in uw eigen keuken toe te passen.

Pimp de keuken met metaalverf

Uw keuken krijgt al snel een industriële look door het gebruik van metaal -en staal tinten. Een manier om deze uitstraling te verkrijgen is het gebruik van metaalverf. Zo kunt u het oude krukje van oma Toos in een handomdraai omtoveren tot een stoere eyecatcher. Of denk aan het spuiten van lege flessen of potjes: even laten drogen en u heeft een nieuwe opbergplek voor uw verse kruiden.

Leren keukenaccessoires

Loop eens over de wekelijkse stoffenmarkt in de buurt. Een leuk uitje en tevens een goede manier om goedkoop imitatieleer aan te schaffen. Ga voor een donkere kleur om uw keuken in een nieuw industrieel jasje te steken. Meet uw eettafel op en knip het stof tot een stoere tafelloper. Heeft u al een tafelloper die de show steelt? Ga dan voor placemats, onderzetters of kleine kussentjes.

Verlicht uw keuken met stoere lampen

Lampen zijn er in verschillende soorten en maten. In de keuken is vaak een grote hanglamp aanwezig voor de eettafel, spotjes voor boven de werkbank en wandlampen voor aan de muur. Verlichting kan al snel de uitstraling van de keuken compleet veranderen. Zo zal de keuken door een kroonluchter snel omgetoverd worden tot een klassieke keuken. Voor een stoere en sfeervolle ambiance kunt u gaan voor een grote, robuuste hanglamp. Werk de kabels niet weg: hierdoor krijgt uw keuken juist een extra industrieel tintje.
Bent u toe aan grotere aanpassingen in uw keuken? Dan is wellicht een keukenrenovatie de perfecte keuze voor u. Intereno bekijkt uw keukensituatie en luistert naar uw wensen om de keuken te vernieuwen.

Afspraak maken