Zoeken
Sluiten
  • Professionele keukenrenovatie in één dag
  • 5 jaar garantie
  • +15.500 tevreden klanten

De keuken als praktische hub tijdens het barbecuefeest

Daar zijn ze weer: de verwarmende stralen van de zomerzon. De terrasjes en ook de groepsapp lopen vol met de schreeuw om een barbecue. Lees hoe u uw keuken praktisch inzet als centrale hub tijdens een barbecuefeest. Dankzij onze tips ben je zelfs op een spontane barbecue voorzien!

Bereid uw keuken voor op het barbecueseizoen

De parasolvoet wordt in gebruik genomen, de tuinstoelen gaan naar buiten en de tuinkussens krijgen een opschudbeurt. Ondertussen worden binnenshuis voorbereidingen getroffen voor een geslaagde barbecue. U wast de groenten, marineert het vlees, maakt vispakketjes,.. en het servies staat klaar om naar buiten gedragen te worden. Het lijkt wel of de hele inboedel naar buiten verhuist. Bij de voorbereiding loopt u zo vaak van de keuken naar de tuintafel, dat er bijna geen tijd resteert om bij uw gasten te zitten. Wat als u uw keuken praktisch inricht, zodat u zelfs voorzien bent op een spontane barbecue?

Kleine handigheidjes in de keuken

Barbecuen gaat om het samenzijn, toch? Schroom allereerst niet om uw gasten te vragen een handje toe te steken. U helpt hen op weg met deze simpele tips.

  • Zet bijvoorbeeld al de barbecuesauzen in een plastic mand in de koelkast, schrijf op dat mandje “barbecue”. Het kan haast niet makkelijker: in een mum van tijd vinkt u de sauzen van uw todo lijst!
  • Als u verder tijdens het barbecueseizoen een keukenlade omdoopt tot barbecue-spullen-verzamelplaats, hoeft u niet te schipperen tussen garage/tuinhuis en keuken. Leg bijvoorbeeld de barbecuetang, -vork , en -messen apart in de besteklade, in plaats van in de garage of het tuinhuis. Dat kan al door de installatie van een extra brede besteklade. Niet goed voor de stappenteller, wel goed voor tijdswinst.
  • Ook goed voor minder tripjes naar de keuken: glazen die je in elkaar kunt schuiven; zo neemt u in één hand 6 glazen mee naar buiten. En wat de inhoud van die glazen betreft, wat dacht u van een koelbox op wielen? Vul ‘m met drank en u bespaart uzelf een hoop heen-en-weer-geloop.
  • Investeer tot slot in een groot en stevig dienblad met opstaande randen. Zo draagt u in één keer al die lekkere gerechten naar de buitentafel.

En verder: een goede afloop

Zorg voor een lege afwasmachine bij aanvang van de barbecue. Hierdoor is alles na de barbecue snel opgeruimd. Het barbecuerooster legt u een nachtje in het gras; de volgende dag maakt u hem makkelijker schoon. Leg tot slot de aansteker, kolen en aanmaakblokjes eventueel in de afgekoelde barbecue, klaar voor een volgend tuinfeest. Met enkele kleine ingrepen staat in een kleine tijdspanne ook een spontane barbecue op poten.

Is uw keuken toch niet zo praktisch als u dacht? Intereno verzorgt een keukenrenovatie tussen ontbijt en barbecue. Zo proost u ‘s avonds al op een prachtig vernieuwde keuken onder het genot van een koud drankje en mals stuk vlees.

Afspraak maken