Zoeken
Sluiten
  • Professionele keukenrenovatie in één dag
  • 5 jaar garantie
  • +15.500 tevreden klanten

Keukenindeling wijzigen

Heb je plannen om de keukenindeling te gaan wijzigen? Vraag jezelf dan altijd af, wat de nieuwe indeling moet bieden en welke praktische meerwaarde dit heeft. Is het de opbergruimte, extra ruimte om te kunnen koken of is het een kwestie van smaak?

Een praktische indeling

Een keuken dient vooral praktisch ingericht te zijn. Het wijzigen van de indeling wordt vaak overwogen doordat de huidige keuken onlogisch opgesteld staat. Je zou denken; “dat wist je van te voren toch ook al?”. Maar vaak kom je er pas achter wanneer erin gekookt wordt: Die ene doorgang waar je net niet samen doorheen kan lopen, de wasbak die te ver van je kooktoestel staat, dat ene kastje die je nooit gebruikt terwijl de rest van de keukenkastjes overvol staat. Allemaal redenen om je huidige opstelling in kaart te brengen en de indeling van je keuken opnieuw te bepalen.

Of toch maar een nieuwe keuken?

De makkelijk weg voor een nieuwe opstelling is natuurlijk een nieuwe keuken. Dit is ook meteen de duurste keuze. Dit is natuurlijk mede afhankelijk van je gewenste wijziging. Wanneer je plannen dermate groot zijn, is het toch verstandig om te inventariseren welke kosten hierbij gebaat zijn. Het zou zelfs kunnen dat je plannen duurder uitvallen dan het aanschaffen van een compleet nieuwe keuken. Over het algemeen gaat een keuken meer dan 10 jaar mee. Dus mocht je toch kiezen voor een nieuwe keuken, dan zou het verstandig zijn deze overweging te maken bij een oudere keuken.

Kleine aanpassingen met groot verschil

Soms kunnen de kleinste en meest eenvoudige aanpassingen voor een groot verschil zorgen binnen je huidige opstelling in de keuken. Hiervoor hoef je niet direct een grote verbouwing voor in te plannen. Je kan ook beginnen met kleine aanpassingen. Toevallig al gedacht aan de volgende mogelijkheden:

  • Een opklapbaar blad aan het uiteinde van je keuken voor extra werk- en opbergruimte, of het verlengen van je keukenblad
  • Het plaatsen van een hangend (bijpassend) keukenkastje
  • Een grotere wasbak plaatsen
  • Het verplaatsen van verschillende elektronische apparatuur. Denk hierbij ook aan de kookplaat en/of oven.
  • Een compact kookeiland, mocht je hier plaats voor hebben

Advies over een nieuwe keukenindeling

Bij Intereno bekijken we vrijblijvend de mogelijkheden voor een nieuwe keukenopstelling. Wij komen graag bij u langs om een passend advies te geven. Wil je alvast meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Afspraak maken

Wij komen bij u langs
U wilt een afspraak maken met één van onze adviseurs? Regel het direct online!
Afspraak maken