Zoeken
Sluiten
  • Professionele keukenrenovatie in één dag
  • 5 jaar garantie
  • +15.500 tevreden klanten

Verlichting in de keuken

De keuken vormt een volwaardige leefruimte in huis. Niet alleen bereid u er de heerlijkste gerechten, de ruimte vormt ook de hub en ontmoetingsplek bij diners, feestjes en partijen. Hoe zorgt u ervoor dat de verlichting niet alleen praktisch, maar ook een gezellig is? Steek uw licht bij ons op.

Optimale verlichting in de keuken in 3 soorten

Bij de renovatie van uw keuken houdt u uiteraard al rekening met de lichtinval, maar hoe plant u verder de verlichting in van uw keuken? Een lichtplan kan u helpen. Bij het (laten) opstellen van een lichtplan in de keuken wordt er onderscheid gemaakt in drie lichtfuncties. Keukenverlichting kent basisverlichting, vervolgens werk- en tot slot sfeerverlichting. De eerste twee verlichtingssoorten sluiten aan bij de functionele invulling van het lichtplan.

Functionele basisverlichting

De basisverlichting werpt licht op de volledige keuken. Het is de lamp die overzicht geeft over de gehele ruimte wanneer je ‘s nachts de lichtschakelaar aanraakt om de melk uit de koelkast te halen. Led inbouwspots of een plafondlamp in het midden van de ruimte lenen zich uitermate als basisverlichting.

Leesbare recepten op het werkblad

Wanneer we toe zijn aan het bereiden van recepten is het belangrijk om het kookboek te kunnen lezen. Hier komt werkverlichting binnen in het lichtplan van de keuken. De werkverlichting bevindt zich boven de werkoppervlakken. Gerichte spots of de steeds populairder wordende hanglampen krijgen hier een plaats in het lichtplan. Een standaardlengte voor de hanglampen boven het werkblad bestaat niet. U bepaalt wat u visueel het mooiste vindt, belangrijk is dat de lichtstraal het hele werkoppervlakte beslaat. Bij het ophangen van die hanglampen is het raadzaam om ze op een hoogte te hangen dat u het hoofd niet stoot.

Sfeerscheppende belichting legt accenten

U mag best verder kijken dan kerstverlichting wanneer het gaat over sfeerverlichting in de keuken. Denk na over de sfeer die uw keuken gaat uitademen na de renovatie. Sfeerverlichting maakt de keuken intiemer en gezelliger. Het kan een uitkomst bieden wanneer u geen eetkamer heeft of bij een open grondplan. Uw ontbijthoek wordt plotsklaps een stuk gezelliger zodat ze ook gebruikt kan worden voor diners in de avonduren. Verlichting onder de keukenkastjes, of het kookeiland geven de keuken net dat meer élan.

Heeft u hulp nodig bij de verlichting in de keuken en uw keukenrenovatie? Neem vrijblijvend met ons contact op.

Afspraak maken