Zoeken
Sluiten
  • Professionele keukenrenovatie in één dag
  • 5 jaar garantie
  • +15.500 tevreden klanten

Is kerstverlichting in de keuken wel veilig?

Het is weer december en we versieren massaal onze huizen. Kerstdorpjes, kransen, kerstbomen en natuurlijk kerstverlichting. Deze traditie lijkt ieder jaar groter te worden en een compleet verlicht huishouden is dan ook niets geks meer. Maar hoe veilig is het gebruik van kerstverlichting in de keuken nu eigenlijk? We geven u graag een aantal tips voor het versieren van uw keuken rondom de feestdagen.

Waarom kerstversiering in de keuken?

De keuken is tijdens de kerst in veel gevallen het middelpunt van het huis. Nederlanders houden ervan om zich voor het kerstdiner culinair uit te sloven. Gemiddeld eet een Nederlander zo’n vier gangen tijdens de kerstdagen. Daarnaast wordt het eten vaak door verschillende mensen samen klaargemaakt. De kans is dus groot dat een deel van het gezelschap een hele tijd in de keuken staat. Een beetje extra versiering kan dan uiteraard geen kwaad. Daarnaast kunt u enkele dagen later tijdens het bakken van de oliebollen ook nog genieten van de warme sfeer in de keuken!

Hier moet kerstverlichting uit de buurt blijven

Kerstverlichting in de keuken hoeft geen probleem te zijn. Het is echter wel van belang om ervoor te zorgen dat er geen gevaarlijke situaties ontstaan. Zo is het niet verstandig om kabels van kerstverlichting te plaatsen in de buurt van:

  • Een fornuis of kookpitten
  • De oven
  • De achterkant van een koelkast of diepvriezer
  • De spoelbak

Deze plekken kunnen er op verschillende manieren voor zorgen dat er gevaarlijke situaties ontstaan. Een fornuis, oven of achterkant van een koeling kan warm worden. Wanneer de kabels hier in de buurt komen kunnen ze smelten en kan er kortsluiting ontstaan. Een spoelbak kan er uiteraard ook voor zorgen dat er kortsluiting ontstaat. Let bij het aanschaffen van verlichting ook op de verschillende keurmerken, om er zeker van te zijn dat uw verlichting veilig is.

Welke versiering is dan wel mogelijk?

Wanneer verlichting uit de buurt van water en warme plekken gehouden wordt, kan het een leuke sfeer in de keuken creëren. Zo is het ontzettend leuk om clusterverlichting bovenop de keukenkastjes of de vensterbank te leggen. Daarnaast zijn er tal van mogelijkheden met gekleurd licht. Probeer de versiering eens af te maken met een warme oranje of rode kleur en uw keuken is feestelijker dan ooit tevoren!

Intereno wenst al haar lezers alvast een fijne kerst en een gelukkig en gezond 2017 toe!

Afspraak maken