Zoeken
Sluiten
  • Professionele keukenrenovatie in één dag
  • 5 jaar garantie
  • +15.500 tevreden klanten

De woonkeuken: een plek om te leven

Het is vrijdag avond en u heeft afgesproken met wat vrienden een hapje te eten bij u thuis. Uw woonkeuken is sfeervol ingericht, de lekkere ingrediënten zijn ingekocht en de drankjes staan koud. Samen met uw vrienden brengt u de avond door in uw woonkeuken. Terwijl u de garnalen wokt, spelen uw vrienden een gezelschapsspel aan de eettafel en zet uw partner alvast de borden klaar op het wooneiland. Heerlijk zo’n woonkeuken; een echte plek om samen van het leven te genieten!

Een woonkeuken toen en nu

Al een aantal jaren maakt de woonkeuken weer haar opmars. U leest het goed: ‘de keuken maakt weer haar opmars’, want de woonkeuken was vroeger ook erg in trek. Vroeger: toen huishoudens geen centrale verwarming hadden en de woningen een stuk kleiner waren. Families brachten de avond door in de keuken bij het fornuis om toch nog een beetje warm te blijven. Tegenwoordig is de keuze voor een leefkeuken gebaseerd op comfort, luxe en gezelligheid. De woonkeuken is één van de trends van 2017 en zal ook in 2018 nog razend populair blijven. We leggen u graag uit met welke elementen uw keuken omgetoverd kan worden tot een woonkeuken!

Wanneer kan ik spreken van een woonkeuken?

In een woonkeuken zijn de grenzen tussen de woonkamer en de keuken vervaagd of helemaal zelfs helemaal niet meer zichtbaar. De leefkeuken kan gebruikt worden om te koken, eten, studeren, relaxen, spelen en tot rust te komen. Het heeft een multifunctioneel karakter en straalt gezelligheid en warmte uit. De volgende elementen komen vaak terug in een woonkeuken:

  • Grote eettafel – met het hele gezin lekker ontbijten of een spelletje spelen.
  • Een kookeiland – een losstaand aanrecht met barstoelen en voldoende ruimte om gerechten te bereiden.
  • Een open karakter – vanachter het fornuis kijkt u de keuken in en kunt u gezellig kletsen met uw partner of kinderen.

Een kleine woonkeuken

Veel woonkeukens hebben veel ruimte zodat er goed geleefd kan worden. Dit is echter geen voorwaarde en van een kleine keuken kunt u prima een woonkeuken maken. Zorg dan voor een kleinere (eventueel uitklapbare) eettafel of maak van het kookeiland een plek om te eten. Ook met knusse accessoires zoals kaarsen, kussens en sfeervolle verlichting zorgt u dat u meer tijd wilt doorbrengen in uw kleine keuken.

Bent u op zoek naar een nieuwe indeling van uw huidige keuken en lijkt een woonkeuken de perfecte oplossing? Intereno renoveert uw huidige keuken in een handomdraai tot een sfeervolle woonkeuken. Voor het maken van een vrijblijvende afspraak kunt u altijd contact met ons opnemen.

Afspraak maken