Zoeken
Sluiten
  • Professionele keukenrenovatie in één dag
  • 5 jaar garantie
  • +15.500 tevreden klanten

Kan ik een kookplaat met afzuiging laten installeren?

De kookplaat met afzuiging wint terrein in het keukenontwerp. Wat zijn de mogelijkheden? Wat is recirculatie? Welke vereisten hangen aan een downdraft afzuigkap? We geven u alle tips en weetjes zodat u een weloverwogen beslissing maakt in uw gerenoveerd keukenontwerp.

Wat zijn de voordelen van een kookplaat met afzuiging?

Met een kookplaat met afzuiging bent u een stap dichter bij de hidden kitchen. Dankzij een 2-in-1 kookplaat  wordt de afzuiging namelijk niet boven de kookplaat geïnstalleerd, maar erin verwerkt! De afzuigkap schoonmaken behoort voortaan tot het verleden. Klinkt dat als muziek in uw oren? Hoewel de kookplaat met afzuiging positieve klanken kent, zijn er ook een paar minpunten om in acht te nemen. Wij sommen de grootste nadelen op en geven een alternatief.

Wat zijn de nadelen van een downdraft afzuigkap?

De ingebouwde afzuiging in de kookplaat maakt wat meer geluid dan een klassieke afzuiging. Heeft u liever een geruisloos afvoersysteem in huis? Kies dan voor de motorloze afzuigkap.

Een tweede nadeel is de luchtafvoer, vaak vereist dit enig sloop- en breekwerk. Maar niet getreurd we bieden als alternatief de recirculatie in de downdraft afzuigkap. Onze klanten verkiezen dit systeem om een snelle en correcte afhandeling van hun keukenrenovatie te garanderen. Binnen 24 uur én zonder sloop- en breekwerk installeren wij in de meeste keukenrenovaties de kookplaat en afzuiging met recirculatie.

Wat is een recirculatie afzuigkap?

Bij een recirculatie afzuigkap loopt de luchtafvoer niet naar buiten, maar wordt deze gefilterd. Hoe voorkomt u dan dat de keuken niet blauw wordt en dat het fijnstof in de keuken geen vrij spel krijgt tijdens het koken? Het simpele antwoord: een recirculatie afzuigkap. Koolstoffilters filteren de kooklucht waarna de gefilterde lucht terug uitgeblazen wordt. Het grote voordeel van dit systeem is dat er geen sloop- of breekwerk bij komt kijken.

De installatie van een recirculatie afzuigkap

Laat de installatie van de kookplaat met afzuiging over aan professionelen, want door het motorblok dat plaats neemt in de onderkast komt millimeterwerk kijken. Overigens is een nieuwe onderkast een vereiste voor de installatie. Neem contact op met ons om de benodigdheden en mogelijkheden binnen uw keukenrenovatie te bespreken.

 

Meer tips voor het renoveren van uw keuken? Download gratis ons eBook vol keukenrenovatie tips!

Afspraak maken