Zoeken
Sluiten
  • Professionele keukenrenovatie in één dag
  • 5 jaar garantie
  • +15.500 tevreden klanten

Een motorloze afzuigkap. Wat is dat precies?

Een afzuigkap, ze bestaan in alle soorten en maten. Allereerst zijn er verschillende modellen verkrijgbaar. Een aantal voorbeelden zijn het schouwmodel, vlakschermafzuigkap en een tafelschouw. Daarnaast verschillen de afzuigkappen op motorisch gebied. Zo kunt u kiezen voor een afzuigkap met één of met twee motoren. Maar ook een motorloze afzuigkap is steeds vaker terug te vinden in de moderne keuken.

Wat is een motorloze afzuigkap

De naam zegt het eigenlijk al. Een motorloze afzuigkap is een afzuigkap zonder motor. Deze afzuigkappen maken gebruik van het centrale afzuigsysteem van uw woning. Op deze manier heeft u geen last van een motor welke veel kabaal maakt. We zetten de voor- en nadelen voor u op een rijtje.

De voordelen van een motorloze afzuigkap

Het gebruik van een motorloze afzuigkap heeft enkele voordelen. Hierbij kunt u denken aan:

• Geen last van kabaal van de afzuigkap. De afzuigkap zelf is immers niet voorzien van een motor. De afzuiging wordt centraal geregeld en hierdoor heeft u in de keuken geen geluid van een motor.
• De afzuigkap staat altijd aan. Dit zorgt ervoor dat u altijd extra ventilatie in uw woning heeft. Er zijn overigens ook modellen die wel uit gezet kunnen worden.
• Lagere kosten. Een motorloze afzuigkap is nu eenmaal een stuk goedkoper dan een variant met motor.

De nadelen van een motorloze afzuigkap

Een motorloze afzuigkap heeft uiteraard ook een aantal nadelen.

• De zuigkracht is vaak centraal geregeld en niet altijd in de keuken te beïnvloeden
• De functionaliteit hangt af van de kracht van de centrale afzuiging
• De maximale zuigkracht is vaak wat lager dan bij een afzuigkap met motor

Een nieuwe afzuigkap, of toch uw complete keuken laten renoveren?

Intereno levert geen losse afzuigkappen. Intereno voorziet u van een complete keukenrenovatie. U kiest er hierbij zelf voor of u apparatuur zoals de afzuigkap ook laat vervangen. Wilt u meer weten over de mogelijkheden, of wilt u advies van een van onze adviseurs? Neem gerust contact met ons op en we komen de mogelijkheden bij u thuis in kaart brengen. Tot snel!

Afspraak maken