Zoeken
Sluiten
  • Professionele keukenrenovatie in één dag
  • 5 jaar garantie
  • +15.500 tevreden klanten

Afzuigkap schoonmaken tijdens de keukenbeurt

Twee weken geleden hebben we 8 tips gegeven voor het opruimen van de keuken. Met de koude en gure wintermaanden in het vooruitzicht kunt u zo in een opgeruimde keuken uw warme chocolademelk bereiden. Naast het opruimen van de keuken kunnen fanatiekelingen aan de slag gaan met een grote keukenschoonmaak. Eén van de schoonmaakklusjes die daarbij komt kijken is het schoonmaken van de afzuigkap. Hier hebben wij van Intereno keukenrenovatie het volgende stappenplan voor:

1. De buitenkant van de afzuigkap schoonmaken

Ziet de buitenkant van de afzuiging er stoffig en vettig uit? Dan is het duidelijk tijd om de afzuigkap eens een grote schoonmaakbeurt te geven! Met een sopje met ammoniak en een schoonmaakdoekje maakt u in een handomdraai de afzuigkap vetvrij. Heeft u een afzuigkap van RVS? Dan kunt u de afzuiging laten glanzen met glasspoelmiddel of roestvrijstaal snel glans van HG.

2. De roosters van de afzuiging schoonmaken

Een schone buitenkant van de afzuigkap geeft uw keuken een frissere uitstraling. Verder is het belangrijk voor de brandveiligheid om de roosters van de afzuigkap regelmatig schoon te maken. Haal voor het reinigen van de afzuiging de roosters uit de afzuigkap en leg ze in een heet sopje met afwasmiddel en baking soda en laat dit intrekken. Ook kunt u het rooster reinigen door het te laten weken in kokend water met citroen. Met een afwasborstel poets u het vuil en vet er eenvoudig vanaf.

Slimme tip van Intereno: door na het schoonmaken het rooster in te spuiten met siliconen spray, geeft u het vet een kleinere kans om aan het rooster te hechten.

3. De filters van de afzuiging vervangen

Het is zeer belangrijk om de filters van de afzuigkap regelmatig te vervangen. Om te controleren of de filter van uw afzuiging vervangen dient te worden, dient u een papiertje tegen de filter van de afzuigkap te houden. Wordt het stukje papier tegen de afzuigkap aangezogen, dan is het niet nodig om de filters te vervangen. Mocht dit niet het geval zijn, dan raden we aan de filter te vervangen. Afhankelijk van het gebruik van de afzuigkap zal dit 2 tot 4 keer per jaar nodig zijn.

Heeft u nog goede aanvullingen of tips voor het schoonmaken van de afzuigkap? Graag horen we uw ideeën om ons artikel zo compleet mogelijk te maken!

Afspraak maken