Zoeken
Sluiten
  • Professionele keukenrenovatie in één dag
  • 5 jaar garantie
  • +15.500 tevreden klanten

Welk seizoen is ideaal om uw bestaande keuken op te knappen?

Gaat u uw bestaande keuken verbouwen en opknappen? Dat zijn leuke vooruitzichten, of niet? Dromen van een gerenoveerde keuken is een zaligheid. Of denkt u enkel aan het werk dat erbij komt kijken? Bestaat er zoiets als een ideaal seizoen om aan renovatie te doen? Onze experts aan het woord. Ze geven u de voor- en nadelen van keukenrenovatie per seizoen.

Sneeuw trotseren in de winter

In de winter zijn de dagen kort en koud. Op de keukenvloer vormt de sneeuw kleine waterplasjes door schoenen die niet werden uitgedaan.  Naar buiten gaan? Geen denken aan! Lekker binnen blijven met een warm kopje chocomelk en het witte sneeuwtapijt bewonderen vanuit het keukenraam.

Nadelen renoveren in de winter

Het probleem met keukenrenovatie in de winter beschreven we hierboven al. De sneeuw en kou kunnen ervoor zorgen dat het koud wordt in huis tijdens de renovatie. Gelukkig knappen we in de meeste gevallen uw keuken binnen één dag op. Zo minimaliseren we uw ongemakken.

Voordelen renoveren in de winter

Gebruik de kou in uw voordeel! Zo kan de inhoud van de diepvries en koelkast naar buiten. Het eten bederft niet terwijl uw nieuwe keukenapparatuur wordt geïnstalleerd.

Frisse wind door de lente keuken

De lentezon verjaagt de lange winterdagen en werpt een nieuw licht op de keuken. Dat mag best letterlijk genomen worden. De stralen zijn niet alleen warmer, ze ogen ook warmer. Het weer verandert en de natuur komt tot leven. Tijd voor vernieuwing. Wat zijn de voor- en nadelen van uw bestaande keuken opknappen in de lente?

Nadelen renoveren in de lente

Aprilse grillen en maartse buien.  Ondanks de zonnestralen blijft het weer in de lente nog erg wisselvallig. De ene dag loopt u in t-shirt naar buiten en de volgende dag kunt u de sneeuwlaarzen weer aantrekken. Dat houdt onze vakmannen natuurlijk niet tegen om voor u aan de slag te gaan.

Voordelen renoveren in de lente

De zon zet uw bestaande keuken in een nieuw daglicht.. De door u uitgekozen kleuren en materialen zijn dankzij al dat zonlicht direct zichtbaar. Zo geniet u direct van uw gerenoveerde keuken.

Barbecue na een keukenrenovatie in de zomer

Nadelen renoveren in de zomer

Verbouwen in de zomer wilt zeggen dat u een dagje minder kan genieten van een zelfgemaakt diner op uw terras. Onze installateur is dan immers uw bestaande keuken onder handen aan het nemen. Gelukkig doen wij al dat zweten voor u en kunt u vaak al na 24 uur genieten van een opgeknapte keuken.

Voordelen renoveren in de zomer

De zonuren zijn optimaal in de zomer en het is lang daglicht. Dat vergemakkelijkt het werken. Er kan goed doorgewerkt worden met natuurlijk licht. Na de renovatiedag kunt u heerlijk genieten van een barbecue om te toasten op een opgeknapte keuken. Een bijkomend voordeel is dat de keuken af is voor het nieuwe schooljaar.

Bestaande keuken opknappen in de herfst

De bladeren vallen van de bomen en de dagen korten in. De buienradar wordt frequent gechecked in de herfst om voorbereid te zijn op guur weer. Welke kleding trekken we aan naar het werk of naar school? Het schooljaar is nu ook echt begonnen en huiswerk wordt vaak aan de keukentafel gemaakt.

Nadelen renoveren in de herfst

Het weer is in de herfst dé grootste boosdoener. De gure wind en het vallen van de bladeren maken dat de keukenvloer er snel slordig uitziet bij een renovatie. Gelukkig hoeft u dankzij Intereno niet lang in het stof te zitten, want vaak renoveren we keukens al binnen één dag.

Voordelen renoveren in de herfst

In de herfst kunt u ook dat gure weer voor u laten werken. Vaak is het koud genoeg om de koelkast leeg te halen en de inhoud ervan buiten koel te houden.

Onze vakmannen gaan in eender welke weersomstandigheid voor u aan de slag. Meer weten over het opknappen van uw bestaande keuken? Neem direct contact op met ons.

Afspraak maken