Zoeken
Sluiten
  • Professionele keukenrenovatie in één dag
  • 5 jaar garantie
  • +15.500 tevreden klanten

De ideale keuken in een appartement

Wij krijgen regelmatig de vraag of wij ook keukens in appartementen vernieuwen. Het antwoord hierop is volmondig ‘Ja’. Bij woningen denken we in eerste instantie aan huizen, maar dat dekt niet de volledige dekking. Een woning kan namelijk ook een appartement zijn. Of het nu een woonhuis is of een appartement, elk type woning beschikt over een keuken. En als deze aan vernieuwing toe is, dan kunnen wij de keuken vernieuwen.

Uiteraard zijn er wel verschillen waar rekening mee gehouden moet worden. In veel gevallen zijn appartementen in oppervlakte kleiner dan woonhuizen. Dit vertaalt zich dan door in de keukenruimtes. Hierin worden niet altijd de mogelijkheden beperkt, maar de mogelijkheden moeten dan anders worden ingezet of er moeten concessies worden gedaan. Bijvoorbeeld wanneer u een keukeneiland wilt in een open ruimte. Stel u voor dat u een keukeneiland in uw appartement wilt, dan moet u rekening houden met een bepaalde afstand tussen het eiland en de rest van de keuken. Hier moet u uiteraard kunnen lopen en keukendeuren of de deur van de koelkast moet open kunnen. De ruimte zal dan in dit geval ten koste gaan van een andere ruimte-indeling. Zo hebben bepaalde besluiten consequenties voor andere (nog te maken) besluiten. Intereno helpt u bij het maken van deze keuzes. Onze adviseurs kunnen uitstekend inschatten wat wel of niet mogelijk is in uw appartement.

Tips voor een keuken in een appartement

Als u in een appartement woont en u wilt uw keuken vernieuwen dan hebben wij een aantal handige tips waar u als appartement bezitter rekening mee kunt houden.

Tip 1: Ga voor bovenkasten
Wanneer de ruimte beperkt is, kan het verstandig zijn om in de hoogte te gaan werken. Daardoor gaat u efficiënt met uw ruimte om. Door diverse bovenkasten te plaatsen boven het werkblad, creëert u opslag ruimte voor bijvoorbeeld servies of voor het bewaren van kruiden.

Tip 2: Kies het juiste apparatuur
Over het algemeen zijn de meeste appartementen niet uitgerust met een extra stroomgroep. Uiteraard kan dat wel gefaciliteerd worden. Maar dat betekent concreet dat bijvoorbeeld een Quooker niet aangesloten kan worden. Ga eens na wat u graag zou willen aan apparatuur. Als u bijvoorbeeld eten wilt opwarmen en daarnaast ook een keer een pizza wilt bakken dan is een combimagnetron de ideale keuze. Dan hebt u niet te maken met twee apparaten die elk moeten worden aangesloten op het stroomnetwerk.

Tip 3: Let op de afzuiging
In nieuwbouw appartementen is de standaard om gebruik te maken van centrale mechanische ventilatie (CMV). Dit betekent dat er automatisch voor aan- en afvoer van lucht wordt gezorgd. Omdat dit automatisch gaat is het niet verstandig om een afzuigkap met motor te kopen. Er ontstaat dan namelijk een ‘strijd’ wie de luchtjes afvoert. Sterker nog. Het kan grote problemen opleveren waarbij flinke financiële gevolgen gemoeid zijn.

Keuken in uw appartement renoveren?

Ook in appartementen renoveren wij keukens. Dit kan zelfs al binnen één dag. Maar voor een daadwerkelijke renovatie is belangrijk dat u weet wat de mogelijkheden zijn van uw appartement. Wij kunnen u hierin begeleiden en adviseren. Als u nog documentatie hebt van het appartement omtrent regelgevingen dan is dat altijd welkom. Dan kunnen we hier rekening mee houden. Mocht u nog aanvullende tips hebben of suggesties hebben? Aarzel dan niet om te reageren.

Afspraak maken