Zoeken
Sluiten
  • Professionele keukenrenovatie in één dag
  • 5 jaar garantie
  • +15.500 tevreden klanten

Drie tips bij het aanschaffen van een afzuigkap

Wanneer u op zoek gaat naar een nieuwe afzuigkap zult u merken dat er vele verschillende modellen in de markt te vinden zijn. Het is echter belangrijk om niet alleen te kijken naar het uiterlijk van de afzuigkap. Er zijn een aantal punten waar u rekening mee zou moeten houden bij het aanschaffen van een nieuwe afzuigkap. Lees hieronder onze 3 tips bij het aanschaffen van een nieuwe afzuigkap.

Tip 1: De grootte en hoogte van de afzuigkap

Let goed op het formaat en de hoogte van de afzuigkap. Zeker mensen die wat langer zijn dan de gemiddelde Nederlander moeten hier op letten. Er is niets zo vervelend als een afzuigkap die te laag hangt. U kijkt constant tegen de bovenkant van de afzuigkap en hebt geen vrij zicht over het kookoppervlak.
Let ook goed op de breedte van de afzuigkap. Zorg dat de afzuig minimaal dezelfde breedte als het kookoppervlak heeft. Daarnaast is de plaatsing van de knoppen van belang. Bedenk of de knoppen op een logische plaats zitten en of u ook met vieze handen gemakkelijk de knoppen kunt bedienen.

Tip 2: Luchtcirculatie

Een afzuigkap moet vooral goed lucht op kunnen zuigen, toch? Dit is waar, maar er is nog een andere belangrijke factor. Naast het afzuigen van vervuilde lucht is het belangrijk dat er verse lucht aangevoerd wordt. Wanneer er niet genoeg verse lucht de ruimte binnen komt, zal het rendement van de afzuigkap een stuk minder laag zijn. Daarnaast zal het geluid dat de afzuigkap produceert toenemen. Bekijk dus niet alleen de zuigkracht van de afzuigkap, maar zorg ook voor voldoende toevoer van verse lucht door een raam open te zetten of een toevoer van verse lucht te realiseren.

Tip 3: Onderhoud van de afzuigkap

Een afzuigkap moet regelmatig onderhouden worden. Het is verstandig om bij aankoop van een nieuwe afzuigkap te kijken naar de wijze van onderhoud. Bekijk of de filters eenvoudig gereinigd kunnen worden. Een verhoogde concentratie vet verhoogt immers de kans op brand. Veel filters kunnen gewoon gewassen worden in een vaatwasser.
Hou deze tips in gedachte bij het aanschaffen van nieuwe keukenapparatuur en zorg dat uw keuken een waar kookpaleis zal worden.

Meer tips voor het renoveren van uw keuken? Download gratis ons eBook vol keukenrenovatie tips!

Afspraak maken