Zoeken
Sluiten
  • Professionele keukenrenovatie in één dag
  • 5 jaar garantie
  • +15.500 tevreden klanten

Hoe worden keukens gemaakt?

Keukens komen voor in allerlei soorten en maten. Dit is natuurlijk logisch aangezien in ieder huis een andere indeling is van de keuken. Zo heb je huizen waar een hoekkeuken het beste uitkomt of huizen waar een open keuken juist goed past. Dan kan het bijvoorbeeld mooi zijn om een kookeiland in je keuken te plaatsen. In iedere keuken komen dus andere onderdelen voor, maar hoe worden deze dan gemaakt? Lees hieronder hoe de twee populairste keukenonderdelen worden gemaakt!

1. Keukenfronten

De uitstraling van een keuken wordt voor het grootste deel bepaald door de keukenfronten. Hierdoor zijn er ook veel verschillende soorten van. De verschillen in de fronten beginnen al bij het materiaal. Zo heb je o.a. fronten van spaanplaat, MDF en kunststof. Spaanplaat wordt gemaakt van verlijmde houtsplinters, houtzaagsel en houtspaanders. Hierdoor is het materiaal wat ruwer waardoor melamine en laminaat vooral geschikt zijn voor de afwerking. MDF wordt hetzelfde gemaakt als spaanplaat maar dan met fijnere stukjes hout. Dit zorgt ervoor dat MDF een fijner materiaal is en hierdoor afgewerkt kan worden met een laklaag. Voor de keukenfronten wordt dus eerst de plaat gemaakt en vervolgens komt de afwerking erover heen. Bij kunststof platen gaat dit net iets anders. Hier wordt de kleur namelijk al verwerkt tijdens het maken van de kunststof plaat.

2. Keukenblad

Het onderdeel van de keuken dat na de keukenfronten het meest opvalt is het keukenblad. De populairste materialen waar keukenbladen van gemaakt worden zijn: kunststof, graniet en composiet. Kunststof werkbladen worden gemaakt van multiplex of spaanplaat met daaromheen decorpapier. Dit wordt vervolgens nog afgewerkt met een kunststof laag waardoor het een kunststof keukenblad is. Een granieten keukenblad wordt gemaakt van stollend magma en is hierdoor dus een natuursteen. Dit maakt het werkblad (bijna) onverwoestbaar. Als laatste een composiet keukenblad. Composiet is een combinatie van de twee eerder genoemde werkbladen kunststof en graniet. Dit komt doordat composiet gemaakt wordt van natuursteen en kunststof dat samengeperst wordt tot een plaat.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van keukenfronten en keukenbladen in uw keuken? Contacteer ons voor een vrijblijvende afspraak bij u thuis.

Afspraak maken