Zoeken
Sluiten
  • Professionele keukenrenovatie in één dag
  • 5 jaar garantie
  • +15.500 tevreden klanten

De verschillende mogelijkheden van lak fronten

De mogelijkheden op het gebied van keukenfronten worden meer en meer, zo ook de opties van lak fronten. Hierdoor wordt het steeds lastiger een keuze te maken welke lak het beste past in je keuken. Daarom worden hieronder de verschillende soorten lak fronten uitgelicht met daaronder de voor- en nadelen.

1. Matte lak fronten

Om matte lak fronten zo mooi mogelijk te laten uitkomen, wordt de grondplaat vaak gemaakt van essenhout of MDF (geperste houtvezels). Zowel de binnen- als buitenkant van het front worden dan gelakt om de stijl in heel de keuken door te voeren. Dit geeft dan ook een hoge aantrekkingskracht aan je keuken. Het voordeel van matte lak fronten is dat ze zeer krasvast zijn, duurzaam door de milieuvriendelijke UV-lak, robuust zijn, niet snel slijten en ook makkelijk zijn om schoon te houden. Het enige nadeel is dat de donkere kleuren van matte lak fronten door de jaren heen verkleuren. Wanneer er dan een front vervangen moet worden, is er gelijk kleurverschil te zien. Bij de lichte kleuren van matte lak heb je geen last van verkleuringen.

2. Hoogglans lak fronten

Om een keukenfront te voorzien van een hoogglans lak, wordt de basis (een grondplaat) eerst voorzien van andere soorten lak. Op de voorkant gaan eerst drie lagen polyesterlak en op de achterkant een laag van witte matte PUR lak en hoogglanzende PUR lak. Doordat de fronten voorzien zijn van meerdere laklagen gaan de fronten erg lang mee. Daarnaast zie je nauwkeurig de kaders op de fronten, is er een hoogwaardige afwerking, de fronten zijn duurzaam en de hoogglans geeft een zeer exclusieve uitstraling aan je keuken. Het enige waar je op moet letten bij het aanschaffen van hoogglans lak fronten is dat de goedkopere uitvoeringen snel krassen. 

3. Zijdeglans lak fronten

De laatste soort lak is de zijdeglanslak. Deze fronten krijgen dezelfde lak lagen als hoogglans lak fronten alleen is de bovenste laag zijdeglans. Om een indruk te krijgen van de glansgraad zit zijdeglans tussen mat en hoogglans in. Het geeft je keuken een warme uitstraling. Andere voordelen zijn dat de fronten makkelijk zijn om schoon te maken en ze lang mee gaan. Als je huisdieren hebt die veel tegen de fronten aanlopen of liggen wordt het afgeraden om voor zijdeglans te kiezen. De zijdeglans slijt hierdoor namelijk sneller.

Afspraak maken