Zoeken
Sluiten
  • Professionele keukenrenovatie in één dag
  • 5 jaar garantie
  • +15.500 tevreden klanten

Mat kunststof fronten: de ideale oplossing voor jouw keuken!

Kunststof fronten staan bekend om haar uitstekende melamine toplaag waardoor de fronten uiterst sterk zijn. Daarnaast zorgt de goede toplaag ervoor dat er aan het front een structuur kan worden gegeven. Hierdoor zie je de kunststof fronten vaak terug in de vorm houtprint of in verschillende uni kleuren. Maar wat steeds meer voorkomt zijn mat kunststof fronten, hieronder lees je waarom deze fronten de ideale oplossing zijn voor jouw keuken!

Soorten kunststof fronten

Er bestaan meerdere soorten kunststof fronten waarvan de populairste melaminehars fronten en kunststof foliefronten zijn. Melaminehars fronten zijn zoals hierboven al werd genoemd zeer sterk. Daarbij is het ook nog eens heel makkelijk de fronten te onderhouden, zijn ze slijtage vast, verkleuren de fronten niet en ze kunnen tegen stevige middelen zoals chemicaliën. De kunststof folie fronten hebben als grootste voordeel dat ze verkrijgbaar zijn in enorm veel kleuren maar ook in verschillende patronen. Als laatste zijn deze fronten ook in prijs voordelig.

Voordeel van matte kleur fronten

Het aantal verkochte keukens met een matte kleur is het afgelopen jaar met 20% gestegen. Dit komt doordat een matte kleur sinds dit jaar niet alleen beschikbaar is in het topsegment, deze bijzonder mooie kleur is tegenwoordig ook beschikbaar voor keukens uit het midden segment. Een matte kleur in je keuken heeft als voordeel dat het een neutraal gevoel creëert wat weer precies past bij de keukentrends van nu. Een ander voordeel is dat matte kleuren goed te combineren zijn waardoor je dus twee kleuren in je keuken kan verwerken. Als laatste zie je op een matte kleur geen vingerafdrukken en is er geen weerspiegeling.

Mat kunststof fronten = de totaaloplossing

Mat kunststof fronten kennen dus vele voordelen zowel voor het materiaal als voor de kleur. Het materiaal is erg sterk, makkelijk in onderhoud, verkleurt niet en is slijtage vast. De kleur zorgt ervoor dat je geen vingerafdrukken ziet, is makkelijk te combineren en past bij de keukentrends van nu. Dit allemaal samen maakt mat kunststof fronten de totaaloplossing voor in je keuken.

Afspraak maken