Zoeken
Sluiten
  • Professionele keukenrenovatie in één dag
  • 5 jaar garantie
  • +15.500 tevreden klanten

Goede keukenvoornemens voor het nieuwe jaar

Veel mensen hebben voor het nieuwe jaar goede voornemens vastgesteld. Het bedenken van de voornemens is vaak niet ingewikkeld. We willen stoppen met roken, minder eten, meer sporten of meer tijd vrijmaken voor ons zelf. Het volhouden van deze voornemens is echter voor een groot deel van de mensen een struikelblok. Wij van Intereno doen u graag een voorstel voor een goed voornemen wat vrij laagdrempelig is. Wat dacht u van het voornemen om  uw nieuwe keuken het gehele jaar opgeruimd te houden? Wij geven u wat tips die u daarbij kunnen helpen!

Een overzichtelijke indeling

Ruimte begint natuurlijk met een geordende keuken. Er is niets zo prettig als een keuken waarin alle pannen, het servies en het kookgerei netjes gescheiden zijn. Heeft u al een vaste plek voor allerhande keukengerei? Een geordende keuken voorkomt irritaties en zorgt voor een rustige uitstraling. Wij adviseren u om deze eerste dagen van het jaar te gebruiken om de keuken eens geheel op orde te brengen. Haal al uw kastjes leeg en maak alles schoon. Maak vervolgens een vaste verdeling zodat al uw spullen een eigen plek in de keuken hebben.

Slink de voorraad in

Wanneer we het hebben over een uitpuilende voorraadkast weet u ongetwijfeld wat wij bedoelen. Veel keukens liggen vol met voorraden. Denk aan blikken soep, pastasauzen, rijst en meel. Wanneer u uw keuken gaat opruimen is het handig om direct kritisch naar de voorraden te kijken. Is alles nog wel houdbaar, of zijn er producten die de houdbaarheidsdatum bereikt hebben?
Maak een inventarisatie van de voorraden die u heeft en probeer hier een weekmenu van samen te stellen. Zo kunt u een week lang eten van de voorraden die u heeft en zorgt u ervoor dat de producten niet de houdbaarheidsdatum bereiken. U heeft direct meer ruimte in uw keukenkastjes wat een stuk opgeruimder over komt.

Maak uw keuken grondig schoon

We maken de keuken allemaal geregeld schoon. Maar hoe vaak maakt u de keuken eigenlijk grondig schoon? Om u op weg te helpen hebben we enkele tips opgesteld die u zullen helpen bij het schoonmaken van de keuken. Hier kunt u meer over terug vinden op de volgende pagina’s:

Afspraak maken