Keuken schoonmaken

Is uw keuken de trots van uw woning? Bij een mooie keuken hoort ook het schoonmaken van de keuken. Een keuken schoonmaken hoeft niet veel tijd te kosten, het is maar net een kwestie van het kennen van enkele handige trucjes.
Zo is het goed om te weten dat u bijna alles schoon krijgt met schoonmaakazijn. Veeg het vet zo van uw tegels, afzuigkap of fornuis door een scheutje schoonmaakazijn toe te voegen aan lauw water. Naast schoonmaakazijn is soda ook een handig middeltje als u de keuken gaat schoonmaken. Gebruik soda voor pannen met aanbakresten of voor het zuiveren van uw afvoer.

Keuken schoonmaken – Handige tips

Een keuken schoonmaken vereist extra aandacht. In een keuken bent u dagelijks bezig met voeding, alleen poetsen en dweilen is niet voldoende voor de juiste hygiëne. Bij een keuken schoonmaken moet u rekening houden met al uw keukenapparatuur, welke vaak op een speciale manier gereinigd moet worden:

 •  Koelkast: als u een keuken gaat schoonmaken, vergeet dan niet de koelkast. Denk hierbij vooral ook aan het schoonmaken van de rubbers. Hier blijven vaak etensresten tussen hangen. Regelmatig onderhoud van uw koelkast geeft uw koelkast een langere levensduur.
 • Dampkap: uw afzuigkap trekt naast kookluchtjes ook vet aan. Zorg dat u de afzuigkap en de filters regelmatig schoonmaakt. Zo gaat uw afzuigkap langer mee, maar voorkomt u ook de mogelijkheid dat vieze restjes vanaf de kap in uw eten belanden.
 • Oven: het reinigen van uw oven kost vaak veel tijd en is een enorme klus. Gebruik van ammoniak maakt het reinigen van uw oven zeer eenvoudig. Verwarm uw oven en plaats vervolgens een schaal met lauw water en ammoniak voor een aantal uren in de oven. Vervolgens veeg je alle etensresten eenvoudig met een doekje uit de oven.
 • Magnetron: ook voor de magnetron is ammoniak uw vriend in nood. Plaats een bakje ammoniak in uw magnetron en laat dit de hele nacht staan. Hierna zijn de hardnekkige etensresten in uw magnetron eenvoudig te verwijderen.
 • Vaatwasmachine: onderhoud van uw vaatwasser is belangrijk, voor een langere levensduur. Lees hier meer over de onderhoud van uw vaatwasser.

Laat uw keuken weer blinken

Voorkom dat bacteriën de vrije loop krijgen in uw keuken. Maak gebruik van deze handige tips voor het schoonhouden van uw keuken. Dit geeft uw keuken een langere levensduur.
Is uw keukenapparatuur toch aan vervanging toe? Dan bent u bij Intereno aan het juiste adres. Wij vervangen keukenapparatuur, keukendeuren, uw keukenblad of achterwand. Voor meer informatie kunt u altijd vrijblijvend contact opnemen met ons. Wij vertellen u graag wat de mogelijkheden zijn.

2 antwoorden
 1. Harry Vorstenbosch
  Harry Vorstenbosch zegt:

  Geachte Lezer(s), ook in de vergrote-foto-versie van bovenstaande keuken, mis ik toch echt de kookplaat(s)- en afzuiging. Verder moet ik er niet aan denken, om zoals aangegeven, een open-ruimte onder de 4 rechtse kastjes te hebben.
  Kortom, Niets voor mij!
  Uw keuken-schoonmaakadvies daarentegen, met gebruikmaking van soda en natuurazijn, daar ben ik 100% voor.

  Beantwoorden
  • Simon
   Simon zegt:

   Hallo Harry,

   Erg scherp! Op de afbeelding is inderdaad een keuken zonder kookplaat en afzuiging te zien. Dit is geen door Intereno geplaatste keuken, maar een zogenaamde Stock-foto. We kiezen iedere week een passende foto bij onze blogberichten. Onze ervaring is dat het vooral rondom de kookplaat een vette bedoeling kan worden, dat zal dan ook de reden zijn dat de keuken van de foto zo schoon oogt.

   Bedankt voor uw reactie!

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *