Zoeken
Sluiten
  • Professionele keukenrenovatie in één dag
  • 5 jaar garantie
  • +15.500 tevreden klanten

Onderhoud van een vaatwasser

Een vaatwasser bespaard ons veel moeite. De gemiddelde vaatwasser gaat één keer per dag aan en zorgt ervoor dat we niet met de hand onze vaat schoon hoeven te maken. Maar hoe is het onderhoud van de vaatwasser eigenlijk geregeld? Waar moet je op letten bij het onderhouden van een vaatwasser?

Vaatwasser filters en sproeiarmen schoonmaken

Allereerst is het belangrijk om de filters van uw vaatwasser geregeld schoon te maken. Dit filters zitten vaak achterin de kuip van de vaatwasser. Het is aan te raden om deze regelmatig af te spoelen met stromend water. Dit doet u door de filter los te draaien, af te spoelen onder een lopende kraan en vervolgens weer vast te draaien.
Daarnaast is het van belang om de sproeiarmen schoon te maken. Doe dit ongeveer twee tot vier keer per jaar. Dit doet u door de gaatjes door te prikken met een sateprikker of tandenstoker. Het is overigens belangrijk om de vaatwasser uit te schakelen voordat u deze handelingen verricht. Bij sommige vaatwassers is het mogelijk om de sproeiarmen los te maken. U kunt ze dan afspoelen onder de lopende kraan.

Vergeet de rubbertjes niet

De rubbertjes is de deur van uw vaatwasser dienen ook regelmatig schoon gemaakt te worden. Dit kan eenvoudig door ze af te doen met een vochtige vaatdoek. Probeer dit minimaal twee keer per week te doen om te voorkomen dat vuil zich ophoopt in deze rubbers.

Nare geurtjes in de vaatwasser

Stinkt uw vaatwasser? Dan is het aan te raden om de vaatwasser een keer op het heeste programma te laten lopen zonder dat er vaat in de machine zit. Het is sowieso aan te raden om dit eens per kwartaal te doen om te voorkomen dat de vaatwasser gaat stinken. Ook gaat het ophoping van bacteriën tegen.

Wij van Intereno zijn erg benieuwd hoe vaak u uw vaatwasser reinigt. Laat het ons weten door middel van een reactie onder dit bericht.

Afspraak maken