Zoeken
Sluiten
  • Professionele keukenrenovatie in één dag
  • 5 jaar garantie
  • +15.500 tevreden klanten

Een keuken voor de échte man

De man staat steeds vaker en langer in de keuken; dit blijk uit onderzoek van Maggi in 2015. Andere conclusies van dit onderzoek zijn dat een kleine 40% van de maaltijden gekookt door de man en mannen het kokkerellen over het algemeen leuker vinden dan vrouwen. Waarom? Mannen werken minder planmatig en traditioneel dan vrouwen. Tijd om de keuken te voorzien van een mannelijke touch dus! Als keukenrenovatie specialist hebben we hiervoor de volgende tips:

Tip 1: de industriële en stoere look

U geeft de keuken een mannelijke uitstraling met grote, robuuste objecten en keukenapparatuur. Denk aan een groot werkblad, een luxe koelkast en een stoer messenblok. In een industriële keuken wordt veel gebruik gemaakt van materialen als onafgewerkt hout, beton en RVS. Ook dragen donkere kleuren bij aan een mannelijke uitstraling.

Tip 2: Minimalistisch = mannelijk

Recht voor z’n raap, dat is één van de kenmerken van een mannen keuken. Mannen houden niet van tierelantijntjes en overbodige decoraties, en voelen zich op hun best in een overzichtelijke en minimalistisch ingerichte keuken. Berg daarom het keukenmateriaal wat niet wordt gebruikt op in dichte keukenkastjes en maak het werkblad leeg en schoon.

Tip 3: Een groot en ruim fornuis

Doordat mannen minder planmatig te werk gaan en een vrije kookstijl hebben, is een groot en ruim fornuis een echte must in een keuken voor mannen! Hoe groter het fornuis, hoe meer de man zich kan uitleven op een overheerlijke maaltijd. Combineer het grote fornuis met de nieuwste keukentrends als PITT-cooking en een ingebouwde afzuigkap.

Tip 4: Mannelijke accessoires in de keuken

Overbodige decoraties dragen niet bij aan een masculiene en minimalistische look in de keuken. Echter, kunnen mannelijke accessoires de keuken juist omtoveren tot een stoere place to be. Hang een leren kookschort op een opvallende plek naast het aanrecht en geef de whisky karaf een mooie plaats in de kast. Ook een leuke tip: bevestig een open jerrycan aan de muur als kastje voor de hot spices.

Afspraak maken