Zoeken
Sluiten
  • Professionele keukenrenovatie in één dag
  • 5 jaar garantie
  • +15.500 tevreden klanten

PITT cooking, de nieuwste trend in de keuken

PITT cooking is na de inductieplaat de nieuwste trend in de kookwereld. Deze nieuwe manier van koken geeft uw keuken een unieke en stijlvolle look en maakt uw kookervaring compleet. Wij vertellen u graag wat PITT cooking precies is en welke voor- en nadelen er komen kijken bij het koken op geïntegreerde pitten.

Pitt Cooking Wat is PITT cooking?

PITT cooking is een innovatieve manier van koken op gas waarbij de gaspitten geïntegreerd worden in het keukenblad. De gaspitten zijn robuust en een ware eyecatcher in uw keuken. Door het plaatsen van de kookpitten en de bijbehorende bedieningselementen in het aanrechtblad, krijgt uw keuken een luxueuze en stijlvolle uitstraling. De meest voorkomende manier van PITT cooking is op gaspitten, al is het ook mogelijk om aparte inductieplaten in het keukenblad te plaatsen.

Voordelen van PITT cooking in de keuken

Het grootste voordeel van geïntegreerde kookpitten is dat u eindelijk voldoende ruimte heeft om op alle pitten tegelijk te koken. Doordat de pitten verder van elkaar staan dan een normaal gasfornuis of een inductieplaat, kunt u zonder moeite meerdere pannen gebruiken. Bij veel aanbieders kunt u de kookpitten zo laten plaatsen dat de afmetingen, de indeling en stijl goed past bij de uitstraling van uw keuken. Een ander voordeel van PITT cooking is dat de pitten in een handomdraai zijn schoongemaakt. U hoeft namelijk minder schoon te maken én de afschroefbare pitten zijn eenvoudiger te reinigen dan een fornuis of rooster met pitten. Verder geeft PITT cooking de keuken een unieke en eigentijdse uitstraling en zorgt u voor een kooksensatie in de keuken.

Nadelen van PITT cooking in de keuken

Het laten integreren van gaspitten in uw keuken heeft ook enkele nadelen. Ten eerste is niet elk keukenblad even geschikt voor PITT cooking. Zo zijn kwetsbare keukenbladen zoals graniet, compositiesteen en beton zijn gevoelig voor vet en spetters. Tevens is het niet aan te raden om uw pan op dit materiaal neer te zetten omdat het keukenblad makkelijk kan beschadigen. Een tweede nadeel zijn de kosten van een PITT cooking systeem; deze zijn aan de hoge kant.

Bent u op zoek naar andere manieren om uw keuken een luxe uitstraling te geven? Denk dan eens aan het renoveren van de keukenkastjes of het keukenblad. Intereno is dé specialist op gebied van keukenrenovaties en geeft u hierover graag advies.

Afspraak maken