Zoeken
Sluiten
  • Professionele keukenrenovatie in één dag
  • 5 jaar garantie
  • +15.500 tevreden klanten

RVS in de keuken

Een overheerlijke maaltijd kan het best worden bereid in een stevige, hygiënische en hittebestendige keuken. Een RVS keuken, of roestvrij stalen keuken, voldoet aan deze eigenschappen en geeft uw keuken tevens een moderne look en feel. Welke voordelen zijn er nog meer verbonden aan een RVS keuken en zijn er ook nadelen waar u rekening mee moet houden? Deze vragen beantwoorden wij van Intereno graag voor u!

De voordelen van een RVS keuken

Hygiëne in de keuken

Zoals we in de introductie van dit blogbericht al benoemde is een RVS keuken zeer hygiënisch. Ten eerste zal er nooit sprake zijn van roest in uw keuken doordat het materiaal bestand is tegen vet, vuil en vocht. Hierom zijn RVS keukens de perfecte oplossing voor chaotische koks, onhandige familieleden of de plakkerige handjes van uw kinderen.

Een hittebestendige keuken

Een ander voordeel van een RVS keuken is het feit dat roestvrijstaal hittebestendig is. Tijdens het koken is het daardoor mogelijk om de hete pannen op het werkblad neer te zetten zonder dit te beschadigen.

De uitstraling van een RVS keuken

RVS komt veel voor in horecakeukens, maar is zeker ook een materiaalsoort wat gebruikt kan worden in uw eigen keuken. Met roestvrij materiaal kan de keuken in diverse jasjes worden gestoken: modern, strak, industrieel en professioneel. RVS kan ook goed gebruikt worden in combinatie met robuust stijger hout. Laat het oude stijger hout samensmelten met het nieuwe RVS en geef de keuken een unieke uitstraling met deze gewaagde en verassende combinatie!

De nadelen van een RVS keuken

RVS is niet krasbestendig

Een RVS keukenblad is niet krasbestendig. Hierdoor moet u voorzichtig zijn tijdens het koken en gebruik maken van onderzetters en snijplanken om uw keukenblad te beschermen tegen krassen. Deze zijn namelijk niet meer te verwijderen.

Het schoonmaken van RVS

Een ander nadeel is dat RVS geen RVS-reinigers verdraagt en daarom op een speciale manier schoongemaakt dient te worden. Tevens zijn vlekken snel zichtbaar door de lichte kleur van het materiaal. Even een vlek wegvegen met wat schoonmaakmiddel heeft op RVS niet altijd het gewenste snelle resultaat. Grote kans dat er door het schoonmaken ergens anders weer vegen en vlekken ontstaan waardoor het een tijdrovende klus wordt.

Heeft u ervaring met een RVS keuken en aanvullende tips of informatie op dit blogartikel? Laat het de specialisten van Intereno gerust weten door het plaatsen van een reactie.

Afspraak maken