Zoeken
Sluiten
  • Professionele keukenrenovatie in één dag
  • 5 jaar garantie
  • +15.500 tevreden klanten

Een kleine keuken inrichten

We krijgen regelmatig de vraag of wij ook kleinere keukens renoveren. Men is dan op zoek naar slimmigheden om kleine keukens effectief in te richten. Een kleine keuken is natuurlijk geen gegeven begrip. Iedereen ervaart een keuken op een andere manier. Een grote keuken in het centrum van Amsterdam kan immers vele malen kleiner zijn dan een kleine keuken in een Nederlands vrijstaand huis. Toch willen wij u enkele tips geven om de ruimte in uw kleine keuken zo optimaal mogelijk te benutten.

Grotere onderkasten zorgen voor meer ruimte

Wanneer u weinig ruimte in uw keuken heeft, is het aan te raden om de beschikbare ruimte zo goed mogelijk te benutten. U kunt natuurlijk uw werkblad wat verhogen, waardoor u meer kastruimte creëert. Dit is echter niet altijd raadzaam, aangezien een hoger werkblad rug- en/of nekklachten kan veroorzaken.
Wel kunt u de onderkasten wat lager door laat lopen dan standaard het geval is. De plinten zijn hierbij wat minder hoog en u zorgt ervoor dat uw kasten meer ruimte benutten per beschikbare vierkante meter. Dit heeft uiteraard wel als gevolg dat u wat dieper moet bukken om uw spullen te pakken. Het is dan ook aan te raden om met name de spullen die u niet vaak gebruikt onder in de kastjes te leggen.

Ruimte in de hoogte creëren

Een gemiddelde woning is 2.50 meter hoog. Deze ruimte kunt u in een kleine keuken optimaal benutten. De meeste keukenkastjes lopen niet tot het plafond door. Wanneer de oppervlakte van uw keuken beperkt is, is het aan te raden om de hoogte optimaal te benutten. Wanneer u de hangkasten tot het plafond door laat lopen, zult u zien dat u een stuk extra ruimte creëert. Wel is hier het advies om de minder frequent gebruikte attributen bovenin te plaatsen, aangezien uw een keukentrapje nodig zult hebben om tot de bovenste planten te reiken.

Bespaar niet op de afzuigkap

In kleine keukens maakt men vaak gebruik van vlakscherm afzuigsystemen. Men gaat er namelijk vanuit dat deze minder ruimte in beslag nemen. De kastjes boven deze afzuigkap zijn echter gevuld met een kanaal om de lucht af te voeren. In de meeste gevallen hebben deze kastjes slechts beperkte opbergruimte. In sommige gevallen zijn de keukenkastjes zelfs helemaal niet te gebruiken. Onze tip is om gebruik te maken van een losstaande afzuiginstallatie. U verliest hiermee nauwelijks kastruimte, maar maakt uw keuken wel direct ruimtelijker. Een losstaande afzuiginstallatie laat de keuken eenvoudigweg groter lijken.
Wanneer u niet zeker bent van de mogelijkheden in uw (kleine) keuken, kunt u altijd vrijblijvend contact met Intereno opnemen. Onze specialisten kunnen de situatie bij u thuis bekijken en u voorzien van het beste advies. Zo weet u direct wat mogelijkheden voor uw keuken zijn.

Afspraak maken