Zoeken
Sluiten
  • Professionele keukenrenovatie in één dag
  • 5 jaar garantie
  • +15.500 tevreden klanten

Wat is het voordeel van fineer keukenkastjes?

Fineer keukenkastjes worden ook wel houtfineer keukenfronten genoemd. Kenmerkend is dat de body uit spaanplaat of mdf bestaat waarover een houtfineer laag wordt aangebracht. Dit fineer is een door u uit te kiezen houtsoort: zoals bv blond- of bleek- of rustiek eiken, kersen, noten, beuken, ahorn, … Dankzij het fineer is de spaanplaat of mdf body beschermt tegen water of vetvlekken. Denkt u dus aan het vervangen van de keukendeurtjes, dan is fineer een van de mogelijkheden voor de afwerking. 

Voordeel houtfineer in de keuken

De keuze om voor houtfineer keukenkastjes te kiezen ligt hem vaak in de prijs. Het prijskaartje van fineer ligt namelijk beduidend lager dan wanneer gekozen wordt voor massief houten keukenkasten. Houtfineer is dus de oplossing voor kleinere budgetten. Het  tweede voordeel dat aan fineer keukenkastjes ligt, biedt vooral voor milieubewuste shoppers een meerwaarde. Zij verkiezen spaanplaat want deze wordt deels gemaakt van houtafval en biedt een beter alternatief voor gerecyclede materialen.

Zijn er ook nadelen van fineer keukenkastjes?

Gezien het basismateriaal van het keukendeurtje uit spaanplaat en dus uit hout bestaat, kan dit gaan werken. Bij Intereno zorgen we ervoor dat hier rekening mee wordt gehouden. Bovendien zorgen we dat de naden nooit zichtbaar zijn, waardoor uw keuken er nooit goedkoop uit kan zien. 

Fineerkeuken niet te onderscheiden van een massief houten keuken

Als er fineer wordt gebruikt in de keuken wordt de keuken ook wel een fineerkeuken genoemd. Het heeft het uitzicht van een massieve keuken, maar het prijsvoordeel van een fineer keuken! Een keukenrenovatie hoeft dus niet erg veel geld te kosten. En als bovendien de keukenkastjes nog prima zijn, hoeven we slechts de keukendeurtjes te vervangen!

 

Wilt u een fineer keukenkastje eens ervaren? Onze Intereno adviseur toont u graag de stalen. Contacteer ons voor een vrijblijvende afspraak bij uw thuis.

melamine keukendeurtjes betonlook keukenkastjes matte afwerking keukenkastjes

Afspraak maken