Zoeken
Sluiten
  • Professionele keukenrenovatie in één dag
  • 5 jaar garantie
  • +15.500 tevreden klanten

De voordelen van een vrijstaande keuken

De vrijstaande keuken is in veel moderne nieuwbouw woningen de standaard. Dit snappen wij van Intereno goed, want een vrije keuken heeft een uitnodigend karakter en zorgt voor meer plezier tijdens het kokkerellen. Even bijkletsen met de kids terwijl deze op de bank TV kijken of met het hele gezin een fantastisch diner voorbereiden: een vrijstaande en open keuken heeft en geeft de ruimte!

Moderniseren met een vrijstaande keuken

In tegenstelling tot moderne woningen, is een vrijstaande keuken in oudere woonhuizen geen veelvoorkomend fenomeen. Vroeger werden keukenblokken aan elkaar geplaatst en was de keuken altijd een aparte ruimte in huis. Tegenwoordig worden deze oude woningen gemoderniseerd door de muur tussen de woonkamer en keuken te verwijderen en de keuken van een opknapbeurt te voorzien. Men stapt af van de statige en weinig inspirerende keukenindeling en gaat voor vrijheid, ruimte en creativiteit met elementen als een vrijstaand fornuis, een los keukenblok of verplaatsbare bar.

Een vrijstaande keuken biedt ruimte

Alle ruimte om u helemaal uit te leven bij het maken van een voortreffelijk hoofdgerecht of voor het neerzetten van een uitgebreid ontbijtbuffet: in een vrijstaande keuken is het mogelijk! Hoewel deze keuken in grote woningen vaak terug te vinden is, leent een kleine keuken zich ook perfect voor een vrijstaande inrichting. Door het open effect van de keuken zal het oppervlak van de keuken groter ogen en voelen, waardoor u juist in een wat kleinere keuken meer ruimte creëert.

Multifunctionele vrijheid in de keuken

Door het plaatsen van een losstaand keukenblok, een bar of een wooneiland zorgt u voor meer werkruimte in de keuken. Het werkblad of aanrecht is nu van meerdere kanten benaderbaar, waardoor u de vrijstaande keuken multifunctioneel kunt gebruiken. Laat de kinderen ontbijten aan het wooneiland terwijl u alvast de groente voor ’s avonds snijdt op hetzelfde werkblad. Of laat uw gasten plaatsnemen aan het keukenblok waar u de laatste voorbereidingen treft voor het diner. Erg handig, die grote hoeveelheid aan werk- en leefruimte!

Naast een vrijstaande keuken zijn er diverse andere manieren om een ruimtelijk gevoel te realiseren in de keuken. De specialisten van Intereno kunnen u hier in adviseren en bekijken graag samen de mogelijkheden voor een ruimtelijke renovatie van uw keuken!

Afspraak maken