Zoeken
Sluiten
  • Professionele keukenrenovatie in één dag
  • 5 jaar garantie
  • +15.500 tevreden klanten

Sfeervolle keukendecoratie: 7 tips

Een make-over van uw keuken met een klein budget en zonder al te veel moeite. Dat klinkt vast als muziek in uw oren! Door uw keuken hier en daar te voorzien van nieuwe accessoires en keukendecoratie krijgt de ruimte met wat kleine aanpassingen al een frisse look. Om u alvast een beetje op weg te helpen zetten we onze 7 favoriete keukendecoraties op een rijtje. Waar gaat u mee aan de slag?

1. Kurkwand, krijtbord of magnetische verf

Heeft uw keuken een lege muur waardoor de ruimte wat saai oogt? Of hangt er een magneetbord wat toe is aan vervanging? Het behangen van de muur met kurk of het schilderen van de wand met krijt -of magnetische verf is een creatieve en vernieuwende manier om de keuken op te leuken. U kunt het zo gek maken als u zelf wilt: knip sterren uit het kurkbehang, verf een verticale streep van de keukenvloer tot het plafond of schilder een vierkant met krijtverf en hang er een opvallende fotolijst omheen.

2. Wandstickers in de keuken

Heeft u na deze bovenste DIY-tip nog meer lege muren die opgefleurd kunnen worden? Ga eens op zoek naar sfeervolle keukendecoratie in de vorm van wandstickers. Deze zijn in alle soorten en maten te vinden. Denk aan leuke keukenquotes, het silhouet van een mes, vork en lepel of kleurrijke stickers voor op de keukentegels.

3. Opvallend servies

Bent u de gelukkige bezitter van een prachtige servies set? Verberg deze dan niet langer in een dicht keukenkastje, maar geef uw borden, kommetjes en schalen een mooi plekje in de keuken. Maak ruimte op een wandplank of laat de dichte keukenkastjes renoveren tot kasten zonder keukendeurtje.

4. Houten kisten aan de muur

Weg met saaie keukenkasten! Hang houten kistjes aan de muur en plaats hier uw favoriete kookboeken, kruidenplantjes en souvenirtjes in. Hang de kratjes op een speelse manier op of combineer ze met fotolijstjes en wandplanken en u heeft een keukenmuur waar iedereen versteld van zal staan!

5. Kunstig spatscherm

Als u dacht dat een spatscherm in de keuken altijd saai en onopvallend is, heeft u het mis. Een spatscherm kan worden gemaakt van de mooiste afbeeldingen zodat uw keuken een kunstig exemplaar rijker is.

6. Kruidenhoekje in de keuken

Richt een hoekje of kastje in de keuken in met groene kruidenplantjes en potjes met gedroogde specerijen. Dit geeft de keuken een natuurlijke look en door de diverse kleuren tevens een vrolijk decoratief sfeertje. Ook zijn de eerdergenoemde houten kisten een goede plek voor de kruidenplantjes. Zo combineert u eenvoudig twee keukendecoratie tips in één.

7. Keukenblad of keukenkastjes vervangen

Heeft u door deze sfeervolle keukendecoratie ideeën de smaak te pakken en wilt u de keuken een grotere make-over geven? Denk dan eens na over het laten vervangen van het keukenblad of de keukenkastjes. Een renovatie van de keuken maakt het eenvoudig om een oubollige keuken om te toveren tot een moderne keuken waar iedereen versteld van zal staan. Heeft u interesse? Neem dan contact op met één van onze keukenrenovatie specialisten.

Afspraak maken