Zoeken
Sluiten
  • Professionele keukenrenovatie in één dag
  • 5 jaar garantie
  • +15.500 tevreden klanten

De belangrijkste regels omtrent keukentegels

De typische keukentegeltjes zijn in de meeste keukens niet weg te denken. Tegels kunnen niet alleen gebruikt worden op de achterwand; ook de vloer in de keuken is vaak betegeld. Het gebruik van tegels in de keuken kan de keuken een klassieke, landelijke of zelfs moderne uitstraling geven. De kunst is wel om de juiste tegel te kiezen zodat uw keuken niet oubollig wordt. Doordat tegels te verkrijgen zijn in diverse afmetingen, kleuren en materialen, kan het lastig zijn een goede keus te maken. We geven u graag meer informatie over het kiezen van de juiste tegel en het restylen van uw keuken met tegels.

Nieuwe tegels in de keuken

U bent eruit: het is tijd voor nieuwe tegels in de keuken! Dit klinkt makkelijk, maar in de praktijk blijkt de keus voor de perfecte keukentegel een stuk moeilijker. Ga voor uzelf na waarom u tegels wilt. dit kan zijn omdat ze hittebestendig zijn, makkelijk te reinigen of omdat u in dat ene woon magazine ontzettend leuke tegeltjes heeft gezien. Bedenk vooral dat u niet altijd eerst op het uiterlijk af moet gaan. Vraag daarom aan de tegelfabrikant om eerste keus tegels zodat de kans op oneffenheden minimaal is. Hierdoor voorkom je vuilophoping en tevens ziet het er mooier uit als de tegels goed op elkaar aansluiten. Verder is het verstandig gladde tegels aan te schaffen voor het werkblad en de spatwand. Dit werkt makkelijk én het is hygiënischer omdat er minder bacteriën achterblijven in de poriën van de tegels.

Ga aan de slag met oude keukentegels

Het plaatsen van nieuwe tegels in de keuken kan een stressvolle aangelegenheid zijn. Denk daarom eens aan het verven van die ouderwetse tegels in uw keuken. Voordat u meteen een dikke laag verf op de tegels smeert, is het belangrijk de glazuurlaag van de tegels te verwijderen. Dit kunt u doen met schuurpapier of een speciaal schoonmaak product. Koop vervolgens in een verfwinkel een grondverf speciaal voor keramisch materiaal en een mooie kleur olie- of latexverf voor de afwerking. Ga eerst aan de slag met de grondverf, laat deze drogen en geef dan de tegels een nieuwe look met het tweede laagje verf.

De keuken opleuken met tegeltjes

Keukentegels zijn een leuke manier om uw keuken een nieuw jasje te geven. Naast het betegelen van de achterwand, het werkblad of de vloer kunt u tegels gebruiken om kleine accessoires op te leuken. Pak een oude kleurrijke tegel, sla deze in stukjes en plak vervolgens de kleine stukjes op een saaie bloempot. Of wat dacht u van het betegelen van een keukenkastje? Dit kan een mooi en speels effect geven aan uw keuken.

Bent u niet zo handig of wilt u naast nieuwe tegels meer vernieuwen in de keuken? Denk dan eens aan een keukenrenovatie. Intereno is specialist in het renoveren van keukens en kan binnen één dag uw keukenkastjes, keukenblad en keukenapparatuur vervangen.

Afspraak maken