Zoeken
Sluiten
  • Professionele keukenrenovatie in één dag
  • 5 jaar garantie
  • +15.500 tevreden klanten

Kies het juiste keukenblad

Bij het samenstellen van een nieuwe keuken komen veel keuzes op u af. Allereerst is de vraag welke onderdelen u wilt laten renoveren. Daarnaast moet u keuze maken uit kleuren, materiaal, vormen en modellen. De keuze van het keukenblad is hierin erg belangrijk. Het keukenblad wordt waarschijnlijk het meest gebruikt van alle onderdelen in uw keuken. Maar waar moet u eigenlijk op letten bij het kiezen van een keukenblad?

Hoe intensief gaat u het keukenblad gebruiken?

Iedereen gebruikt zijn keuken op een andere manier. Het ene gezin leeft in de keuken. De keuken wordt ook gebruikt als tafel en kinderen knoeien regelmatig iets op het keukenblad. De ander kookt liever niet en gebruikt de keuken slechts wanneer dit noodzakelijk is. Ga zelf eens na hoe intensief u uw keuken gebruikt. Moet uw keukenblad tegen vlekken, krassen en stoten bestendig zijn? Of is dat in uw situatie niet per definitie nodig?

Gaat u uw keukenblad goed onderhouden?

Bent u het type dat uw bezittingen goed onderhoudt, of kiest u liever voor gemak? De natuurlijke keukenbladen zoals steen en hout hebben een mooie uitstraling, maar hebben ook regelmatig onderhoud nodig. Dit zorgt ervoor dat de natuurlijke materialen voor langere tijd mooi blijven. Heeft u liever wat minder onderhoud aan uw keukenblad? Dan kunt u het best kiezen voor een keukenblad van kunststof of roestvaststaal.

De kosten en het materiaal

De prijs van een nieuw keukenblad hangt van allerlei factoren af. De grootte en dikte van het keukenblad is hier natuurlijk van belang. Wanneer meer materiaal nodig is zal de prijs immers ook stijgen. De materiaalsoort is echter ook van belang. Een keukenblad van natuursteen zal in de regel een hogere prijs hebben dan een keukenblad van kunststof. Ga na wat uw budget is en bekijk welke materiaalsoort voor uw keuken verstandig is.

 

Wilt u uw keuken laten renoveren maar weet u niet welk keukenblad het best bij uw keuken past? Neem gerust contact met ons op en we bekijken de mogelijkheden voor uw keuken.

Afspraak maken