Zoeken
Sluiten
  • Professionele keukenrenovatie in één dag
  • 5 jaar garantie
  • +15.500 tevreden klanten

Sfeercreatie met onderbouwverlichting in de keuken: de mogelijkheden

Interieurlicht, zoals reeds eerder te lezen in het artikel verlichting in de keuken, is onder te verdelen in drie soorten van licht: het functioneel licht, daglicht en sfeerlicht. Onder de derde pijler, zijnde sfeerlicht, mag de onderbouw verlichting keuken onder gerekend worden. Wij bieden u inzicht in de mogelijkheden en toepassingen. Starten doen we met de voordelen.

De voordelen van een onderbouw verlichting keuken

Verlichting onder de keukenkasten dient voornamelijk als sfeermaker. Het is daarom niet verwonderlijk dat de lichtstrips te verkrijgen zijn in verschillende kleuren; van warm wit tot koud blauw en alles daartussen, zelfs van kleur veranderende strips zijn verkrijgbaar. De onderbouw verlichting zorgt steevast voor een gloed van onderen uit. Dat sluit uiteraard niet uit dat het geen functie kan hebben. Denk maar aan de nachtelijke trip naar de koelkast, waarbij de onderverlichting u naar de koelkast leidt zonder een teen te stoten aan een stoel of tafel!

Sensoren, kleuren en andere handigheden

Onderbouw verlichting keuken komt in verschillende soorten en maten, zoals u eerder al kon lezen. Het is verkrijgbaar met of zonder een afstandsbediening en eventueel met kleuren of kleuren die u kunt aanpassen. De onderbouw verlichting kan ook automatisch aanspringen bij het binnenwandelen van de keuken. Aan de hand van een slim geplaatste sensor springt de verlichting dan onder de kasten aan. Die sensor biedt twee voordelen: hij gaat pas aan op het moment dat er beweging is in de keuken waardoor u minder stroom verbruikt. Bent u benieuwd naar de renovatie en de afwerking met onderbouw verlichting keuken? Wij helpen u graag op weg! Neem contact op met ons.

Meer tips voor het renoveren van uw keuken? Download gratis ons eBook vol keukenrenovatie tips!

Afspraak maken