Zoeken
Sluiten
  • Professionele keukenrenovatie in één dag
  • 5 jaar garantie
  • +15.500 tevreden klanten

Nieuwe koelkast voor in de keuken? Let hier op!

Één van de pronkstukken in de keuken is toch wel de koelkast. Dit keukenapparaat is niet te missen en kan een echte blikvanger in de keuken zijn. Geef uw keuken bijvoorbeeld een Amerikaanse look met een rode glanzende koelkast of ga voor een moderne uitstraling met een ingebouwde design koelkast. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden in de koelkastwereld waardoor het kiezen van een nieuwe koelkast voor uw keuken lastig kan zijn. Graag helpen we u hiermee een handje door op een rijtje te zetten welke eigenschappen belangrijk zijn bij het kiezen van een koelkast.

Afmetingen en inhoud van de koelkast in de keuken

Het eerste waar u waarschijnlijk aan denkt is de grootte en inhoud van de nieuwe koelkast. Heeft u een specifieke plaats waar u de koelkast wilt gaan plaatsen? Dan kunt u dit de afmetingen heel nauwkeurig opmeten en een groot gedeelte van het koelkastaanbod al wegstrepen. Naast de afmetingen van de koelkast is de inhoud een belangrijke eigenschap. Kunt u voldoende producten voor het hele huishouden in kwijt in de nieuwe koelkast voor de keuken? Bedenk dat u voor een 4-persoons huishouden een koelkast met een inhoud van 150 tot 250 liter nodig heeft. Indien het huishouden groter is, adviseren we een koelkast met een inhoud van meer dan 250 liter.

Grootste energieverbruiker in de keuken

Om de energiekosten zo laag mogelijk te houden én een milieuvriendelijke keuze te maken, is het aan te raden een koelkast met een zuinig energielabel aan te schaffen in uw keuken. Dit energielabel wordt gebaseerd op de netto koel -en vriesruimte, de klimaatklasse en de aanwezigheid van een ‘no frost’ functie. Het meest zuinige energielabel voor een koelkast is het A+++ label. Voor een milieuvriendelijke en energiezuinige keuken is dit energielabel zeer belangrijk.

Denk ook aan de indeling van de koelkast

Ook de indeling van de koelkast is een eigenschap waar naar gekeken moet worden voor de juiste koelkast keuze. Heeft de koelkast bijvoorbeeld voldoende schappen en kunt u de grote flessen frisdrank kwijt in de deur? Is er een groentelade aanwezig of heeft de koelkast een vershoudlade? Stel een lijstje met eisen op en bepaal of de koelkast hieraan voldoet. Heeft u geen vriezer? Ga dan voor een koelkast met een vriesvak of een koelvriescombinatie in de keuken zodat uw producten langer houdbaar blijven.

Match de koelkast met de keukeninrichting

Een andere zeer belangrijke eigenschap is het uiterlijk van de koelkast. Indien u een landelijke keuken heeft, kan een American koelkast een vreemde eend in de bijt zijn. Ook moet u nadenken of u een vrijstaande koelkast wilt aanschaffen of liever een koelkast laat inbouwen in uw huidige keuken. Doe inspiratie op in woonmagazines en struin het internet af voor de nieuwste koelkast modellen.

Afspraak maken