Zoeken
Sluiten
  • Professionele keukenrenovatie in één dag
  • 5 jaar garantie
  • +15.500 tevreden klanten

Meest voorkomende ongemakken in de keuken

Heerlijk, een avondje koken en genieten met vrienden! Alleen heeft uw keuken net te weinig ruimte om het vlees te bereiden, de groenten te snijden én de ovenschotel te laten afkoelen. Dit zorgt voor ongemakken bij het voorbereiden van luxe maaltijden, maar ook voor ergernissen als u vaak eten kookt voor grotere groepen.

Naast te weinig werkruimte, zijn er veel andere ongemakken en onhandigheden waar u mee te maken kan krijgen in de keuken. Hoe u deze ongemakken eenvoudig en snel kunt oplossen leggen wij van Intereno u graag uit.

Ideale hoogte keukenblad

Heeft u wel eens last van rugpijn door tijdens het koken? Of merkt u dat het aanrecht te hoog is aan de pijn die begint te ontstaan in uw schouders? Dan is het hoog tijd voor het aanpassen van de hoogte van het keukenblad. De standaardhoogte van het keukenblad is gebaseerd op de gemiddelde lichaamslengte en ligt rond de 95 cm. Indien u groter of kleiner bent dan gemiddeld, kan deze hoogte echter voor ongemakken zorgen en is een aangepaste hoogte van het werkblad een oplossing. Bedenk wel of u degene bent die het meest in de keuken staat of dat uw partner voornamelijk aan het kokkerellen is. Het is namelijk het handigst om de keuken af te stellen op de persoon die hier het vaakst te vinden is.

Op welke hoogte moeten mijn keukenkasten hangen?

Ook de keukenkastjes dienen op de juiste hoogte te hangen om ongemakken in de keuken tegen te gaan. Het is een veelvoorkomend probleem dat deze kastjes te hoog hangen. De keukengebruiker kan bijvoorbeeld alleen door op een krukje te staan de bovenste plank bereiken of moet zelfs op het aanrecht klimmen om een kopje uit de kast te halen. Erg onhandig en bovendien zeer gevaarlijk. Houd daarom een standaard afstand van 45 tot 60 cm tussen het werkblad en de hoge keukenkasten aan.

Meer ruimte met een goede keuken indeling

Een ander struikelblok voor veel keuken eigenaren is het feit dat ze te weinig ruimte hebben om te koken. Ook komt het vaak voor dat mensen het hoofd stoten aan een te laag hangend kastje of continue heen en weer moeten lopen in de keuken. Deze ongemakken hebben te maken met een onhandige keuken indeling en kunnen makkelijk opgelost worden door hier vóór de aanschaf of renovatie van uw keuken over na te denken. Bedenk welke keukenapparaten u veel gebruikt en laat u adviseren over de hoogte van de afzuigkap en de keukenkasten. Voor een rechte keuken is het verstandig om de spoelbak in het midden te plaatsen en voldoende ruimte te houden voor het werkblad. Bij een keuken in de vorm van een L kunt u het beste de apparatuur indelen in een driehoek. Gebruik de koelkast, het fornuis en de spoelbak als hoekpunten en zorg dat deze niet te ver uit elkaar liggen.

Wilt u de indeling van uw keuken veranderen of zoekt u een vervanging van uw oude, hoge keukenkasten? Intereno bespreekt graag samen met u de mogelijkheden voor een keukenrenovatie zodat u minder ongemakken in uw keuken ervaart.

Afspraak maken