Zoeken
Sluiten
  • Professionele keukenrenovatie in één dag
  • 5 jaar garantie
  • +15.500 tevreden klanten

Keukentips voor een langwerpige en rechte keuken

Langwerpige en rechte keukens komen in veel woningen voor en het inrichten is niet altijd even makkelijk. Wel kan het verstandig zijn om goed na te denken over de inrichting van deze rechte keuken. Doet u dit niet, dan loopt u ongetwijfeld tegen de volgende problemen aan:

    • Na het koken van de pasta moet u helemaal naar de andere kant van de keuken lopen om het water af te gieten.
    • De elektriciteitskabel van uw frituur redt het nét niet tot het fornuis en de afzuigkap. Zat dat stopcontact nu maar wat dichterbij!
    • Wat moet u doen met die lange, saaie keukenmuur tegenover het aanrecht.

Om onder andere deze problemen te voorkomen, hebben we de volgende tips voor de inrichting van een langwerpige en rechte keuken.

1. Ga slim om met de ruimte in de keuken

Gebruik de ruimte in de keuken goed aangezien deze schaars is in een langwerpige keuken. Bedenk voordat u de keuken gaat inrichten of sommige keukenapparaten niet beter in de bijkeuken kunnen staan. Maak een lijstje met wat u nodig heeft in de keuken en elke dag gebruikt. Heeft u wel zo’n grote koelkast nodig? En hoeveel pitten gebruikt u meestal bij het bereiden van een maaltijd?

2. Ergonomische keuken

Zonder dat u het door heeft, brengt u veel tijd door in uw keuken. De keuken moet daarom ergonomisch goed zijn ingericht. Voor een ergonomische keuken moet er tijdens het inrichten van de keuken goed nagedacht worden over veiligheid, gezondheid en comfort. Belangrijke zaken die te maken hebben met de ergonomie van de keuken zijn: de hoogte van het werkblad, de afstand tussen keukenapparatuur, juiste verlichting en de routering. Dit zal niet hetzelfde zijn voor elke keuken en heeft veel te maken met de afmetingen van de ruimte.

3. Maak gebruik van de hoogte

Heeft u veel borden, pannen en keukenapparatuur? Dan is het slim om naast lage keukenkastjes onder het keukenblad, gebruik te maken van hoge keukenkasten. Hierdoor kunt u al uw keukenspullen kwijt én hoeft u minder vaak te bukken. Dit zorgt voor een hoger gebruikersgemak en comfort. De kleur en vormgeving van de hoge keukenkastjes is erg belangrijk in een lange keuken. Kies niet voor donkere en opvallende kastjes, uw keuken zal hierdoor kleiner en rommeliger ogen.

4. Wat te doen met de keukenmuur?

Omdat uw keuken lang en recht is, heeft u te maken met twee lange keukenmuren. Hoogstwaarschijnlijk staat uw keukenapparatuur en de keukenwerkplaats tegen één van deze muren, maar wat moet u doen met de andere muur? Als uw keuken al erg smal is, is het niet verstandig om ook deze muur helemaal vol te zetten met spullen. Hierdoor ziet uw keuken er namelijk nog kleiner uit en het verplaatsen in de keuken kan lastig worden. Houd deze muur daarom rustig met een schilderij of fotolijst hier en daar. Een andere leuke tip is het plaatsen van een lang houten bankje met kussens, een langwerpige keukentafel of een gezellig smal barretje.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor het renoveren van uw huidige rechte keuken? Intereno is specialist in keukenrenovaties en geeft u met alle liefde en plezier keukenadvies om uw huidige keuken weer om te toveren met nieuwe fronten en/of werkblad en apparatuur.

Afspraak maken