Zoeken
Sluiten
  • Professionele keukenrenovatie in één dag
  • 5 jaar garantie
  • +15.500 tevreden klanten

Maak de keuken kerstdiner-proof!

Het is weer december, de kerkklokken luiden en de feestelijke kerstdagen komen weer om de hoek kijken. Dit jaar bent u aan de beurt om familie te ontvangen voor het uitgebreide kerstdiner op Eerste Kerstdag. Hoog tijd om na te gaan denken over al het lekkers dat u gaat bereiden én hoe u uw keuken hierop voorbereid. Oftewel: hoe maakt u de keuken kerstdiner-proof?

Tip 1: maak plaats in de keuken

Voor het maken van een uitgebreid kerstdiner heeft u nét wat meer plek nodig in de keuken dan uw wekelijkse pasta carbonara. Zorg daarom dat u voldoende plaats heeft om lekker te kokkerellen in de dagen voor Kerstmis. Gooi lege kruidenpotjes weg, ruim de welbekende rommellade eens op en berg keukenapparatuur wat u niet gebruikt op in de keukenkasten. Een leeg werkblad zorgt dat u rustig en ontspannen kunt beginnen aan de voorbereidingen voor het kerstdiner.

Tip 2: inventariseer wat u nodig heeft

Welke keukenapparaten, pannen en ingrediënten heeft u nodig om die ene overheerlijke gevulde kalkoen te maken? Haal het in huis en zorg dat het op een handige plek in de keuken ligt. Bedenk ook hoeveel gasten u over de vloer krijgt en of u hier voldoende stoelen en servies voor heeft. Door hier van tevoren goed over na te denken, voorkomt u stress en geniet u nog meer van het diner!

Tip 3: kerstversiering in de keuken?

Omdat het voorbereiden van al dat lekkers redelijk wat tijd kost én u de dag zelf veel mensen over de vloer krijgt, kunt u de keuken wat extra sfeervol maken met het ophangen van kerstversiering. Hang wat kerstslingers voor de ramen, plaats een kleine kerstboom in de hoek van de keuken en hang een advent kalender op. Zorg er wel voor dat er bij het versieren van de keuken geen gevaarlijke situaties ontstaan. Blijf dus met de kerstverlichting uit de buurt van het fornuis, de spoelbak, de oven en de achterkant van de koelkast.

Tip 4: al gedacht aan een taakverdeling?

Voorkom de situatie dat u gedurende het diner de meeste tijd doorbrengt in de keuken en hierdoor gezelligheid aan tafel mist. Verdeel daarom de taken als opdienen, uitserveren, afruimen en afwassen onder de gasten. Vele handen maken licht werk! Zet vrolijke kerstmuziek op in de keuken en maak er een kerstfeestje van met z’n allen!

Het team van Intereno wenst u een fantastische kerstdagen met een sfeervol en smakelijk kerstdiner. Ook voor 2018 wensen we u veel geluk en gezondheid.

Afspraak maken