Zoeken
Sluiten
  • Professionele keukenrenovatie in één dag
  • 5 jaar garantie
  • +15.500 tevreden klanten

3 tips voor een gemakkelijke seniorenkeuken

Ouder worden we allemaal. Omdat het prettig is om zo lang mogelijk in uw oude en vertrouwde omgeving te blijven wonen, zijn aanpassingen in huis op een gegeven moment essentieel. Denk bijvoorbeeld aan het verplaatsen van de slaapkamer naar de begane grond, een stoeltje in de douchecabine en aanpassingen in de keuken. Voor een comfortabele seniorenkeuken hebben wij de volgende tips:

1. Verlaag uw hoge keukenkastjes

Om te beginnen is het belangrijk dat uw seniorenkeuken niet te veel hoge keukenkastjes meer heeft. Het staan op een krukje zal namelijk een steeds grotere uitdaging worden. Laat daarom de keukenkastjes lager hangen, zodat u niet ongelukkig ten val komt tijdens het reiken naar een theepot achterin de kast. Verder kunt u in de lage keukenkasten makkelijke schuifladen laten plaatsen. Hierdoor hoeft u niet helemaal in het keukenkastje te kruipen en te bukken, maar schuift u simpelweg de lade uit voor de achterste keukenspullen.

2. Maak een carrousel van de hoekkastjes

Aansluitend op het bovenste puntje, kan het ook lastig zijn om keukenspullen in een hoekkastje te bereiken. Een goede oplossing hiervoor is het laten inbouwen van een hoekcarrousel. Een hoekcarrousel is een draaischijf die geplaatst wordt in de hoekkastjes van uw keuken. Het werkt eenvoudig: de keukenkastdeuren klappen naar elkaar toe en verdwijnen in de opening van de carrousel. Vervolgens draait u de carrousel, plaatst u uw pan op een lege plek en draait de platen terug tot de keukenkastjes weer verschijnen. Op deze manier kunt u uw potten en pannen kwijt in het achterste hoekje van de keukenkast zonder ver te hoeven reiken.

3. Zorg voor voldoende licht in uw seniorenkeuken

Het zicht van mensen neemt steeds meer af naarmate ze ouder worden. Om niet steeds een blauwe plek aan het aanrecht over te houden en het verschil tussen alle kruiden potjes te zien, is voldoende verlichting in een seniorenkeuken erg belangrijk. Omdat een fel verlichte keuken niet altijd even gezellig is, kunt u het beste kiezen voor voldoende dimlichten. Zo kunt u op het moment dat u aan het koken bent de lichten op maximaal zetten en tijdens de avond de lichten dimmen voor meer sfeer in de keuken.

Intereno is al jaren dé specialist op het gebied van keukenrenovatie. Wilt u weten of wij ook iets voor uw seniorenkeuken kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op om na te kijken of wij uw wensen zouden kunnen vervullen.

Afspraak maken