Zoeken
Sluiten
  • Professionele keukenrenovatie in één dag
  • 5 jaar garantie
  • +15.500 tevreden klanten

Een keuken in retro sferen

Retro is steeds populairder, en ook steeds vaker terug te vinden in keukens. Om een keuken retro te maken hoeft u gelukkig niet heel uw keuken te verbouwen. Door accessoires in een typische stijl of uit een bepaalde periode te gebruiken, kunt u al snel een hele andere sfeer creëren.

Gebruik de juiste kleuren

Het gebruik van kleuren is uiteraard erg belangrijk. Iedere stijl en tijd laat een andere sfeer zien. Wanneer u kijkt naar jaren ‘70 keukens ziet u met name oranje en bruin terug komen. Het oranje komt niet alleen terug in de keuken en keukenapparatuur, maar ook in accessoires zoals pannen en stoelen. De kleur oranje kan vrij overheersend zijn, maar wanneer u dit goed gebruikt kan het de keuken een eigen karakter geven.

Typische accessoires

Zoals we aangaven maken accessoires het verschil. U kunt met behulp van de juiste accessoires uw keuken een compleet ander uiterlijk geven. Wanneer u bijvoorbeeld verchroomde stalen krukken in uw keuken zet, kunt u de typische stijl uit Amerikaanse jaren’ 60 films nabootsen. Dit maakt u helemaal af met een rood leren bankje of verchroomde servettenhouder.

De juiste retro keukenapparatuur

Ook de herkenbare retro keukenapparatuur is tegenwoordig gewoon weer te koop. Dit soort apparatuur maakt een retro keuken helemaal af. Denk bijvoorbeeld aan een ouderwets gasfornuis met oven, een échte Amerikaanse koelkast of de onmiskenbare broodroosters. De gemene deler in dit soort apparatuur is het gebruik van gebogen stalen frames en opvallende kleuren zoals rood, oranje of geel.

Wilt u ook terug in de tijd en uw keuken aankleden in de stijl van toen? Hopelijk hebben we u een idee kunnen geven van de mogelijkheden. Een sfeer creëren behoeft niet direct een groot budget en juist de details maken de sfeer.

Afspraak maken