Zoeken
Sluiten
  • Professionele keukenrenovatie in één dag
  • 5 jaar garantie
  • +15.500 tevreden klanten

De voordelen van een spatwand van glas

Het doel van een spatwand is natuurlijk om de muren in de keuken schoon te houden. Doordat hier (bijna) elke dag wordt gekookt, is de kans ook groot dat het een keer mis gaat en er dus vlekken ontstaan op de wanden in de keuken. Door het aanschaffen van een spatwand hoef je je hier geen zorgen om te maken. Daarbij heeft een spatwand nog meer voordelen. In dit blogbericht zoomen we in op de voordelen van een spatwand van glas.

Moderne uitstraling

Het eerste voordeel van een spatwand van glas is dat je keuken een moderne en strakke uitstraling krijgt. Dit komt onder andere doordat het glas licht weerkaatst. Andere voordelen van een glazen spatwand voor de uitstraling van je keuken zijn dat het de keuken groter maakt en dat je keuken altijd bij de tijd is.

Hygiënisch

Door een spatwand aan te schaffen, is je keuken in ieder geval hygiënisch. Een spatwand laat namelijk geen viezigheid op de muur komen, maar een spatwand van glas maakt je keuken nog hygiënischer! Het voordeel van een glazen spatwand is namelijk dat je het makkelijk schoonmaakt. Dit komt doordat glas een glad en vlak oppervlak heeft waardoor er geen vuil in voegen of kieren kan komen.

Duurzaam

Zoals in de blog over eco-keukens al werd benoemd, worden duurzame keukens steeds populairder. Door te kiezen voor een glazen spatwand maak jij je keuken duurzaam. Een spatwand van glas gaat namelijk lang mee, doordat:

  • De meeste spatwanden van glas gemaakt zijn van gekeurd veiligheidsglas. Hierdoor kan je gerust met pannen tegen de wand aanstoten zonder dat het stuk gaat.
  • De lak aan de achterkant van de spatwand zit en je er dus geen lak af kan stoten

Keuze is reuze

Als je dacht dat je maar een soort glaswand bestaat, heb je het mis. Zo kan je kiezen uit verschillende soorten zoals kristal of gehard glas. Daarnaast kan je ook nog kiezen uit alle kleuren die je maar wilt waardoor de wand altijd bij je keuken past!

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van een keukenrenovatie met spatwand? Contacteer ons voor een vrijblijvende afspraak bij u thuis.

Afspraak maken